| Benito Raman in ongeloof na zijn tweede gele kaart.

Anderlecht en Antwerp hebben zondagmiddag op de 23e speeldag in de hoogste voetbalklasse 0-0 gelijkgespeeld in het Lotto Park.

In het klassement behoudt Antwerp de derde plaats met 46 punten, achter leider Genk (55 punten, met twee matchen minder) en Union (52 punten). Anderlecht blijft met 28 punten hangen op de elfde plaats.

Bij de geplaagde recordkampioen, die op de vorige speeldag in Seraing eindelijk nog eens kon winnen, verving coach Riemer de geschorste Arnstadt door Ashimeru. Voorin rekende de Deen op Amuzu in plaats van de piepjonge Stroeykens. Antwerp moest het doen zonder de geschorste topschutter Janssen. Aanwinst Gyrano Kerk kreeg daardoor meteen een basisplaats.

Anderlecht had in de eerste helft overwicht, maar slaagde er nauwelijks in kansen te creëren. Yari Verschaeren toonde zich wel met een schot. Aan de overzijde mikte Muja naast. Het waren schaarse hoogtepunten in een eerste periode die op een logische 0-0 einde. Meteen na de pauze was nieuwkomer Kerk na balverlies van Diawara dicht bij de 0-1, maar Bart Verbruggen redde zijn schot.

Tien tegen tien

De Nederlandse goalie toonde zijn kunnen even later ook op een dubbele poging van Balikwisha en Muja. Na een uur spelen moest de Great Old plots met tien verder na een domme rode kaart voor Calvin Stengs, die vanuit het niets een klap verkocht aan Ashimeru. Anderlecht probeerde te profiteren van de man meer op het veld, maar viel zelf met tien na de (al even domme) uitsluiting van Benito Raman, die een tweede geel kreeg voor een opzichtige trekfout.

In het slotkwartier veranderde, ondanks de ruimtes op het veld, niets meer aan de brilscore. Vooral Antwerp drong nog aan, maar de paars-witte defensie hield stand. Later op de dag staan nog drie wedstrijden op het programma. AA Gent trekt naar Cercle Brugge (16 uur), kampioen Club Brugge gaat op bezoek bij de buren van Zulte Waregem (18.30 uur) en als afsluiter ontvangt leider KRC Genk rode lantaarn Seraing (21 uur).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni