Anderlecht grijpt nipt naast Belgische titel op FIFA19

© Photo News
| Anderlecht-gamer Zakaria Bentato verloor in de finale met 4-0.

Zakaria Bentato is er zaterdagavond niet in geslaagd om RSC Anderlecht de eerste Belgische titel op FIFA 19 te bezorgen. De gamer van paars-wit haalde wel de finale, maar verloor daarin kansloos van Quentin Vande Wattyne. Die versloeg Bentato namens Excelsior Moeskroen met 4-0.

De Proximus ePro League is de officiële FIFA19-competitie in België, die op de PlayStation-console wordt afgewerkt. Zes spelers plaatsten zich via de reguliere competitie voor het eindtoernooi. Vijf profspelers - onder wie Bentato - waren rechtstreeks geplaatst en namen het vrijdag en zaterdag in de play-offs op tegen het zestal.

De 22-jarige Bentato, met alias 'Emperatoor', plaatste zich als tweede in groep B voor de halve finales. De eerste officiële e-sporter van RSCA nam het daarin op tegen topfavoriet Geoffrey Meghou, die de kleuren van aartsrivaal Club Brugge verdedigde.

Coucke baalt

Maar Bentato trok in twee wedstrijden aan het langste eind. In het Constant Vanden Stockstadion opende hij met een gelijkspel (1-1), maar de Anderlecht-gamer ging in het hol van de leeuw wel winnen. Na een bloedstollende match won Bentato na een golden goal met 1-2. Zijn beste kruid leek verschoten, want in de finale tegen Moeskroen ging de Brusselaar kansloos onderuit.

Marc Coucke was een aandachtige toeschouwer in de Proximus Lounge in Evere, maar hij kon zijn eerste prijs als voorzitter van RSC Anderlecht niet vieren. Wat virtueel niet lukte, moet straks dan maar op het echte veld gebeuren.

Bentato reageerde teleurgesteld. "Ik weet dat ik beter kan."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?