Anderlecht haalt met Timon Wellenreuther nieuwe doelman

© Belga
05/06/2020

De Duitse doelman Timon Wellenreuther verlaat de Nederlandse eersteklasser Willem II voor recordkampioen RSC Anderlecht. In het Astridpark ondertekende hij een contract tot 2024, zo maakte de club vrijdag bekend.

Paars-wit heeft mogelijk nog een transfersom moeten betalen voor de 24-jarige voormalige jeugdinternational. De Duitse keeper kondigde vorige maand aan dat hij zijn aflopende contract niet wou verlengen. Hij dacht transfervrij te kunnen overstappen naar een andere club, maar Wellenreuther heeft verzuimd om zijn contract formeel op te zeggen, waardoor er automatisch een jaar bij kwam.

"Het is een eer om voor een instituut als RSC Anderlecht te mogen voetballen", klinkt het bij de doelman. "Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl van paars-wit en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om de fans en de groep te leren kennen en het nieuwe seizoen aan te vatten."

Wellenreuther stond sinds 2017 onder de lat bij Willem II en speelde er in totaal 44 wedstrijden. Vorig jaar in maart, na het bereiken van de bekerfinale, verlengde de Duitser zijn contract met een jaar. Hij was ook dit seizoen een belangrijke kracht in het elftal van trainer Adrie Koster, dat op de vijfde plek stond toen de Eredivisie vanwege de coronacrisis werd beëindigd. Willem II gaat komend seizoen de Europa League in.

Wellenreuther speelde eerder voor onder meer de Spaanse club Real Mallorca en in Duitsland voor Schalke 04. Bij paars-wit wordt hij na Ilias Takidine de tweede versterking voor komend seizoen. De club was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat er momenteel heel wat onzekerheden zijn: eerste doelman Hendrik Van Crombrugge heeft een uitstekend seizoen achter de rug en staat daardoor in de belangstelling van heel wat clubs, Davy Roef vertrok definitief naar AA Gent en de spelerscarrière van Frank Boeckx lijkt afgelopen.

Voormalig nummer een Thomas Didillon keert weliswaar terug van een uitleenbeurt aan Racing Genk, maar zijn toekomst in het Astridpark is erg onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni