Anderlecht mag vanaf zondag 6.340 supporters ontvangen

© Photonews
| Iets minder lege stoeltjes in het Lotto Park dit weekeinde.

Voetbalclub Anderlecht heeft definitief groen licht gekregen om vanaf dit weekend weer supporters te ontvangen. Zo'n 6.340 abonnees krijgen de kans om de thuiswedstrijden opnieuw bij te wonen, al zijn nog niet alle supporters overtuigd.

Vanaf 1 september is het voor voetbalclubs weer mogelijk publiek te ontvangen in hun stadions. Uiteraard moeten de clubs daarbij al het mogelijke doen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedere club moet daarom een protocol voorleggen aan de lokale autoriteiten. Daarin staat onder meer hoeveel toeschouwers er toegelaten worden en op welke manier die zich in en rondom het stadion moeten bewegen.

RWDM was de eerste club in Belgiƫ met een goedgekeurd akkoord, maar ook de andere Brusselse profclubs - Union Saint-Gilloise en Anderlecht - willen zo snel mogelijk hun supporters terugzien. Het plan van Anderlecht werd vorige week al goedgekeurd door Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps (PS), maar de ministers van Sport van Vlaanderen en de Franse Gemeenschap moesten hun finale goedkeuring nog geven. Dat is er nu, schrijven Belga en Le Soir en bevestigt het kabinet-Weyts ook aan onze redactie.

Willen alle supporters wel komen?

Dat betekent dat er de komende drie thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge (13/09), Eupen (27/09) en OH Leuven (18/10) telkens 6.340 supporters in het Lotto Park worden toegelaten, bevestigt Anderlecht-woordvoerder Jan Gatz aan BRUZZ. "Daarvan was gisteren, ondanks technische problemen, de helft gereserveerd," aldus Gatz. In eerste instantie zijn de toegangsbewijzen enkel voor abonnees. Iedere abonnee zal minstens een van de drie wedstrijden kunnen bezoeken, stelt de club.

In het stadion moet iedereen altijd een mondmasker dragen, behalve om te eten en drinken. Tussen toeschouwers onderling moet altijd een stoel of rij vrijblijven. De deuren van het stadion gaan dicht vanaf een kwartier voor de aftrap. Iemand die het stadion tussentijds verlaat, kan niet meer terug naar binnen. De bars in het stadion zullen wel open blijven.

De supportersclub Mauves Army 2003 heeft al laten weten dat ze in die omstandigheden liever niet naar het Lotto Park komt. "De huidige voorwaarden om toegang te krijgen tot onze tweede thuis zijn niet compatibel met onze manier van supporteren," zeggen de supporters op hun Facebookpagina. "Ze laten ons niet toe om onze passie uit te oefenen en onze kleuren aan te moedigen zoals we dat willen."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?