Union mikt op coronaproof stadion met 1.200 fans

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 27 augustus 2020

Voetbalploeg Union Saint-Gilloise zal begin volgende week een plan voorleggen aan de gemeente Vorst om met respect voor de coronamaatregelen toch zo'n 1.200 supporters te ontvangen in het Dudenpark. De Brusselse 1B-club hoopt de fans opnieuw te verwelkomen in de thuismatch tegen Seraing op 19 september.

Hoewel er voor evenementen in openlucht ook in september maximaal 400 aanwezigen zijn toegestaan, kan er een uitzondering aangevraagd worden op die coronamaatregel bij de lokale besturen. RWDM kreeg alvast toestemming van de gemeente Molenbeek. Het is wel nog wachten op groen licht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ook Union vroeg een uitzondering aan burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo), zo vernam onze redactie. Door het Joseph Mariënstadion op te delen in drie blokken hoopt l'USG minstens 1.200 toeschouwers te ontvangen vanaf midden september. Als dat plan goedgekeurd wordt, zouden er voor het eerst sinds 28 februari opnieuw supportersgezangen te horen zijn in het Dudenpark op 19 september.

Samen met de veiligheidscel van de gemeente Vorst zal bekeken worden of de staantribune op de heuvels van het Dudenpark niet in afzonderlijke compartimenten kan worden opgedeeld. Daardoor zouden er nog meer fans in het stadion kunnen dan de gevraagde 1.200.

Bij RSCA zijn de gesprekken met burgemeester Fabrice Cumps (PS) nog lopende. De gemeente stuurde de plannen van paars-wit donderdag terug naar de tekentafel. Vooral omtrent de circulatie van toeschouwers bij het binnen- en buitengaan waren nog wat vragen. "We hebben daarom een aantal aanpassingen gevraagd aan het protocol. Aan de hand daarvan zullen we het aantal fans bepalen", zegt Cumps.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?