| Simulatiebeelden van het nieuwe clubhuis van Amicale Anderlecht.

De Anderlechtse hockeyclub Royal Sporting Hockey Club Amicale krijgt een nieuw clubhuis, dat vrijdag feestelijk geïnaugureerd wordt. Het gebouw is energiezuinig en toegankelijk voor personen met een handicap.

Het nieuwe hockeyclubhuis ligt op de Olympische Dreef en komt er op initiatief van schepen van Sport Julien Milquet (Les Engagés) en schepen van Gebouwen en Huisvesting Fatiha El Ikdimi (Les Engagés).

"Het nieuwe gebouw verbetert het comfort en de hygiëne van de spelers door hen te voorzien van kleedkamers en sanitaire voorzieningen die eveneens toegankelijk zijn voor personen met een handicap," zegt El Ikdimi.

Het gebouw is voorzien van grote ramen die uitkijken op het hockeyterrein. Verder past het clubhuis in de omgeving omdat het dak als grote groene golf ontworpen is.

Toegankelijk

In het gebouw is een grote zaal met restaurantgedeelte, keuken, bar, terras en lockers voorzien op de begane grond. De verdieping daaronder heeft een polyvalente zaal met vijf kleedkamers, sanitair en een opslagruimte voor sportuitrusting. Het water wordt verwarmd door zonnepanelenenergie.

"De Amicale Anderlecht is de slagader van het hockey in Anderlecht. Met meer dan 500 leden, waarvan bijna 40 procent vrouwelijke teams zijn, verdedigt het de kleuren van de gemeente op nationaal niveau," zegt Milquet.

"Bovendien zijn zij zeer sociaal geëngageerd en organiseren ze verschillende Handi-Hockey sessies, toegankelijk voor mensen met verschillende soorten beperkingen. De nieuwe structuur zal de ontwikkeling ervan verder bevorderen en toont het belang aan van sport in Anderlecht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni