Anderlecht trapt buitensportseizoen op gang

7b9566f0-a70d-4286-90bf-cfa01774ebd5.jpg
© Sportdienst Anderlecht
| Voor kinderen worden lessen atletiek en parcours georganiseerd
© Sportdienst Anderlecht
| Voor kinderen worden lessen atletiek en parcours georganiseerd

De lente is begonnen en dat is voor de gemeente Anderlecht de perfecte aanleiding om ook dit jaar weer buiten te gaan sporten. Schepen van Sport Julien Milquet (Les Engagés) nam het initiatief om het buitensportseizoen met verschillende activiteiten op gang te trappen.

Samen met burgemeester Fabrice Cumps (PS) en het schepencollege lanceerde Milquet het nieuw buitensportprogramma van de gemeente Anderlecht. Inwoners van alle leeftijden kunnen deelnemen aan de projecten van de gemeente. "Sinds enkele jaren ijvert de gemeentelijke sportdienst ervoor dat zoveel mogelijk inwoners van Anderlecht in open lucht kunnen sporten, in onze parken en op onze openbare pleinen," zegt Cumps. De activiteiten vinden plaats in de Peterboswijk, op het Verzetsplein en in het Klein Scheutpark

Naast atletiek en parcours-activiteiten lanceerde de gemeente op 21 maart het jaarlijkse initiatief 'Ik loop om fit te blijven'. “Tijdens deze modules leren deelnemers 5 kilometer (niveau 1) of 10 kilometer (niveau 2) aan één stuk door te lopen,” zegt schepen voor Sport Milquet.

Ook de minigolfbaan opent opnieuw zijn deuren. Voor de gelegenheid organiseert de gemeente gratis ingangsdagen, of dagen met een verminderd tarief. Elke laatste woensdag van de maand kunnen senioren bovendien gratis spelen. Daarnaast organiseert de golfbaan onder andere ook familiedagen en 'back to school'-dagen in september.

De gemeente heeft ook plannen om tijdens de zomer een reeks activiteiten voor jong en oud te organiseren. "Inwoners kunnen van de warmere maanden genieten om buiten te kunnen sporten," aldus de woordvoerster van burgemeester Cumps.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?