‘Running Team’ moet Anderlechtenaren doen lopen

Loopgroep
© Gemeente Anderlecht
| Het 'Running Team' zal onder andere op 22 juni van de partij zijn op de derde editie van de 12 kilometer van Anderlecht.
© Gemeente Anderlecht
| Het 'Running Team' zal onder andere op 22 juni van de partij zijn op de derde editie van de 12 kilometer van Anderlecht.

Gepassioneerde lopers uit Anderlecht kunnen binnenkort hun hart ophalen bij het Running Team. Dat is een gemeentelijke loopgroep waarvan de leden genieten van talrijke voordelen. Ze krijgen korting bij deelname aan de twaalf kilometer van Anderlecht en kunnen heel het jaar door op een professionele manier trainen op de Jesse Owenspiste.

“Met de oprichting van het ‘Running Team’ willen we aantonen dat onze gemeente belang hecht aan sport. We spelen met dit initiatief bovendien in op de vraag van een heleboel inwoners”, zegt schepen van Sport Sofia Bennani (CDH), die samen met de rest van het schepencollege haar schouders zette onder dit project.

Op 26 maart kunnen leden van het team al deelnemen aan ‘Ik loop om fit te blijven’. “Dat is een programma voor beginnende lopers of atleten die met een begeleider op eigen tempo hun prestaties willen verbeteren”, legt Bennani uit.

Ladies Run

Het is maar een van de vele evenementen die dit jaar op de kalender staan. In het najaar staat ook de Ladies Run gepland. Die vindt plaats op 18 november aan de Maurice Carêmelaan en is zoals de naam al doet vermoeden uitsluitend voor vrouwen. Er zullen die dag parcoursen uitgetekend zijn waarvan de lengte varieert tussen de drie en negen kilometer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?