Anderlecht voetbalt in augustus achter gesloten deuren

© Photo News
| (archiefbeeld)

RSC Anderlecht zal zijn thuiswedstrijden in augustus achter gesloten deuren afwerken. Dat maakte de club zonet bekend. "We moeten de recente ontwikkelingen van het virus ernstig nemen."

Na een overleg met de lokale autoriteiten hebben burgemeester van Anderlecht Fabrice Cump (PS) en de CEO van RSC Anderlecht Karel Van Eetvelt vrijdag beslist om gedurende de maand augustus de thuiswedstrijden volledig achter gesloten deuren af te werken.

Het betreft de wedstrijden van 16 augustus tegen Excelsior Moeskroen en van 23 augustus tegen KAS Eupen. Enkel de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv-productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen toegelaten worden in het Lotto Park.

“We hebben deze moeilijke beslissing genomen na de recente ontwikkelingen van de pandemie. Samen met de gemeente kiezen we ervoor om het algemeen belang te dienen door zo weinig mogelijk risico’s te nemen op vlak van gezondheid. Ik wil de verschillende diensten van onze gemeente danken voor de uitstekende samenwerking,” aldus RSCA CEO Karel Van Eetvelt.

Burgemeester van Anderlecht Cumps: “We moeten de recente ontwikkelingen van het virus ernstig nemen. Het is van levensbelang om geen enkel risico te nemen. Ik ben erg tevreden dat de directie van RSC Anderlecht en de gemeente op dezelfde lijn zitten in de aanpak van de wedstrijdorganisatie gedurende de maand augustus.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?