Anderlechtse schepen onderzoekt of hij schaatsen volgende winter kan toelaten

JP
© BRUZZ
16/02/2021

Schaatsen werd deze winter niet toegelaten in het hele gewest. Toch hebben enkele schaatsers deze winter een plek gevonden waar ze de winterse sport kunnen beoefenen. Een eenzame schaatser deed dat op het Anderlechtse Vijverspark. Anderlechtse schepen van Groene Ruimte Alan Neuzy (Ecolo) onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om schaatsen op die plek volgend jaar toe te staan.

Een voorbijganger plaatste de beelden van de schaatser in het Vijverspark zondag in de Facebookgroep ‘L’Anderlechtoise’. Ze lokken heel wat reacties uit. "Gevaarlijk," "onverantwoord," "ziek" of "het is verboden, en dus een slecht voorbeeld voor de kinderen," zijn maar enkele voorbeelden.

Maar er zijn ook enkele Anderlechtenaren die het wel een goed idee vinden om te gaan schaatsen. "In 70 centimeter verdrink je niet," klinkt het. "Allez, wij hebben dat toch ook gedaan toen we klein waren."

Anderlechts schepen van Groene Ruimte Alan Neuzy (Ecolo) bevestigt dat de vijver op de meeste plekken niet dieper is dan één meter. "We hebben nog niet geëvalueerd wat de risico's zijn. Als het overal echt zo ondiep is, zou het in principe kunnen."

Hij onderzoekt deze week of hij schaatsen volgend jaar kan toelaten in het Vijverspark, maar waarschuwt dat hij rekening moet houden met de huidige regelgeving. Veiligheid en de biodiversiteit beschermen is belangrijk. "Er zijn kleine eilandjes in de vijver waarvan we niet willen dat er mensen komen."

Het afgelopen weekend was waarschijnlijk de laatste kans om te schaatsen op natuurijs dit jaar. De komende dagen schiet het kwik de andere kant op, met temperaturen tot zestien graden zaterdag en zondag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni