| Ramdane verkocht zijn Mechelse collega Vanderbiest een vuistslag in de spelerstunnel van Union.

Assistent-coach van Union krijgt zeven matchen schorsing

© Belga
12/09/2018

Abder Ramdane, de assistent-coach van Union, houdt aan zijn slag in het gezicht van Fred Vanderbiest afgelopen zondag een effectieve schorsing van zeven speeldagen over. De T2 krijgt er ook drie speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 4.250 euro bovenop.

De 44-jarige Ramdane mag zich zeven wedstrijden niet in de neutrale zone van Union begeven. De T2 zal die wedstrijden thuis of vanuit de tribunes moeten volgen. Het Bondsparket had tien matchen schorsing geëist, maar drie daarvan werden door de Geschillencommissie met uitstel verleend.

Fred Vanderbiest moet voor zijn aandeel in de incidentrijke Union-KV Mechelen drie wedstrijden uit de Mechelse dug-out blijven. De Geschillencommissie legde hem ook een boete van 1.500 euro op en volgt zo volledig de strafvordering van de bondsprocureur.

Vulgaire knokpartij

Afgelopen zondag ontspoorde het duel tussen Union en KV Mechelen (2-2) in een vulgaire knokpartij. Vlak voor het laatste fluitsignaal kregen Bijker en Tabekou een rode kaart onder hun neus geduwd, waarna voor de dug-out een opstootje tussen beide ploegen ontstond. Daarbij raakten ook de assistent-trainers Abder Ramdane en Fred Verbiest betrokken.

De T2's van beide ploegen kregen het met elkaar aan de stok en werden naar de tribunes verwezen. Daarmee hield het verhaal echter niet op. In de catacomben van het Joseph Mariënstadion raakten ze slaags. Vanderbiest werd met zeven hechtingen naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij een elleboogstoot had gekregen van Ramdane. De Mechelse assistent werd zelfs arbeidsongeschikt verklaard.

Geen racisme

Union wees ter zitting van de Geschillencommissie met een beschuldigende vinger naar Vanderbiest. Die zou eerst een slag verkocht hebben aan de conditietrainer van Union en nadien 'sale bougnoule' geroepen hebben naar Ramdane, die daardoor de controle verloor. Omdat voor die elementen geen tastbaar bewijs werd gevonden, ging Vanderbiest vrijuit voor discriminatie.

Verder kregen ook Alex Hayes, sportief directeur van Union, en aanvaller Serge Tabekou een schorsing van twee speeldagen. Hayes uitte tijdens de rust van Union-KV Mechelen in een tirade van ongeveer een minuut zijn ongenoeg over de "partijdigheid van de scheidsrechter". Tabekou pakte dan weer uit met de gevaarlijke tackle, die resulteerde in het knokpartijtje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport , Abder Ramdane , Fred Vanderbiest , Union Sint-Gillis , KV Mechelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni