| Philippe Bormans voor Union - KV Mechelen in het Dudenpark.

CEO Union over tumult tegen KV Mechelen: ‘Hopen dit snel af te sluiten’

Gunnar Cheyns, Maarten Verdoodt
10/09/2018

Philippe Bormans kwam in radioprogramma Sporting Flagey terug op de opstootjes tussen spelers en trainers in Union – KV Mechelen. Ondertussen is de assistent-trainer van KV Mechelen drie dagen werkonbekwaam verklaard.

Philippe Bormans is nog maar twee weken aan de slag als CEO van Union, maar heeft al heel wat werk. Zo moeten de Unionisten 5.000 euro betalen aan de voetbalbond voor de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen.

In die match kwam het tot opstootjes na twee opeenvolgende gevaarlijke tackles van Union-spelers. “De gemoederen raakten verhit”, zegt Bormans. “Wij als bestuur konden niets doen, de mensen op het veld hadden de situatie niet onder controle.”

Werkonbekwaam

Fred Vanderbiest, de assistent-trainer van KV Mechelen, en T2 van Union Abder Ramdane gingen elkaar te lijf. Eerst was dat vooral verbaal. Waardoor ze beiden door de scheidsrechter naar de kleedkamers werden gestuurd.

Dat bleek niet het beste plan. Want daar zou Vanderbiest zijn collega Ramdane racistisch beledigd hebben. Ramdan zou dan een slag gegeven hebben in het gezicht van Vanderbiest. Die laatste moest naar verluidt opgelapt worden met zeven hechtingen. De T2 van KV Mechelen is ook drie dagen werkonbekwaam.

Zaak uitgesteld?

Dinsdag verschijnen de protagonisten van het voorval voor het bondsparket. Al zou dat uitgesteld worden, aangezien Vanderbiest er mogelijk niet kan bij zijn. Opvallend: ook Alex Hayes, de sportief manager van Union wordt op het matje geroepen. “Dat is voor een ander voorval”, aldus Bormans. “Iets dat tijdens de rust van de wedstrijd is gebeurd.”

Beluister het volledige gesprek met ceo Bormans, die rust vindt bij zijn tweede grote liefde: zijn paarden.

Het telefoongesprek met Philippe Bormans in Sporting Flagey.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Sporting Flagey

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni