Basketbalclub Basic-Fit Brussels wordt Phoenix Brussels

Voor coach Serge Crèvecoeur is de zoektocht naar een nieuwe sponsor niet evident.

De Brusselse basketbalclub Basic-Fit Brussels gaat voortaan verder als Phoenix Brussels. De fitnessketen verlengt haar sponsorcontract niet en een nieuwe sponsor heeft de basketbalclub nog niet. De club blijft de komende seizoenen wel in Neder-Over-Heembeek.

Het einde van een tijdperk. Zo kondigt de Brusselse basketbalclub het nieuws aan op Facebook. Na zes jaar samenwerking met Basic-Fit moet de club op zoek naar een nieuwe sponsor. Een nieuw logo is er wel al en de club heet voortaan Phoenix Brussels.

"We wisten al sinds begin dit jaar dat we een nieuwe sponsor moeten vinden", vertelt coach Serge Crevecoeur aan BRUZZ. Die zoektocht verloopt moeizaam. "Ik heb al enkele CEO's ontmoet, maar voorlopig ligt er nog niks concreet op tafel. We zullen zien wat er de komende weken nog gebeurt."

aze
© Brussels Basketball via Facebook
| Het nieuwe logo van de club

Paleis 12

Over de plaats waar de Brusselse basketbalploeg de komende seizoenen haar thuiswedstrijden in de hoogste competitie van België zal spelen, is er wel duidelijkheid. De sporthal in Neder-Over-Heembeek waar de wedstrijden tot nu toe plaatsvonden, begon te klein te worden.

De Stad Brussel stelde daarom Paleis 12 voor, waar nu al een wedstrijd per seizoen wordt gespeeld. "We blijven zeker de komende vier of vijf seizoenen in Neder-Over-Heembeek spelen", verzekert Crevecoeur. "We werken daarvoor goed samen met de Stad Brussel, dat onze werkomstandigheden in Neder-Over-Heembeek zal verbeteren."

De bedoeling is wel dat Paleis 12 de wedstrijdlocatie wordt de grootste wedstrijden. "Daarvoor lopen gesprekken tussen de Stad Brussel en Brussels Expo", aldus Crevecoeur. "Het idee is om daar toch zeker drie tot vijf wedstrijden per seizoen te spelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?