Belgische medaillewinnaars gehuldigd tijdens openingsceremonie Memorial

© Belga
29/08/2022

Verschillende Belgische atleten die de voorbije maanden schitterden op een groot kampioenschap, worden vrijdag tijdens de openingsceremonie van de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion in de bloemetjes gezet.

Tijdens de openingsceremonie stappen dit jaar de Belgische atleten mee die medailles verzamelden op alle grote kampioenschappen, zoals de Wereldspelen, WK's, EK's, de paralympische varianten en de Special Olympics. Onder meer Bart Swings (schaatsen en skeeleren), Hanne Desmet (shorttrack), Lotte Kopecky (wielrennen) en Ewoud Vromant (wielrennen) tekenen present, net als judoka's Matthias Casse en Mina Libeer, kajakkers Artuur Peters en Lize Broekx en squashster Tinne Gilles. Ook de gouden acrobatische gymnasten, zilveren korfballers en bronzen touwtrekkers van de Wereldspelen zakken naar het Koning Boudewijnstadion af.

Thiam in het hoogspringen

De organisatie loste maandag ook nog enkele details over het deelnemersveld van vrijdag. Nafi Thiam treedt, zoals bekend, aan in het hoogspringen en neemt het op tegen de absolute wereldtop: het volledige WK-podium en de top twee van het EK komt naar Brussel.

Ook de Belgian Tornados staan vrijdag bijna allemaal aan de start: Julien Watrin in de 400 meter horden, de drie broers Kevin, Dylan en Jonathan Borlée, Alexander Doom en Jonathan Sacoor in de 400 meter. Met Camille Laus, Paulien Couckuyt, Helena Ponette, Imke Vervaet en Nina Hespel, die lopen in een extra toegevoegde 400 meter, zakken heel wat Belgian Cheetahs naar de hoofdstad af. Cynthia Bolingo start in de 400 meter uit het Diamond League-programma.

Delphine Nkansa (100 meter) en Noor Vidts (verspringen) debuteren op de Memorial. Ben Broeders hoopt in het polsstokspringen zo lang mogelijk mee te gaan met zijn maatje Armand 'Mondo' Duplantis en ook Anne Zagré (100 meter horden), Robin Vanderbemden (200 meter), Eliott Crestan (800 meter), Elise Vanderelst (1.500 meter) en Robin Hendrix (5.000 meter) lopen in een Diamond League-discipline.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni