Jonathan en Kevin Borlée tijdens de podiumplechtigheid voor hun zilveren en gouden medaille in de finale van de 400 meter op de Europese kampioenschappen van 2018 in Berlijn

| Jonathan en Kevin Borlée tijdens de podiumplechtigheid voor hun respectievelijke zilveren en gouden medaille in de finale van de 400 meter op de Europese kampioenschappen van 2018 in Berlijn.

Broers Borlée zijn ereburger van gemeente Sint-Pieters-Woluwe

© Belga
18/02/2022

De broers Jonathan en Kevin Borlée zijn donderdagavond in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Woluwe uitgeroepen tot ereburger. De Brusselse gemeente geeft hen die titel voor hun verdiensten als Belgische atleten op internationaal niveau.

Burgemeester Benoît Cerexhe (cdH) noemt de broers Borlée mannen die klasse uitstralen en duizenden jongeren hebben geïnspireerd. Hij hoopt dat ze in 2024 in Parijs naar hun vijfde Olympische spelen gaan.

"Er zit iets geruststellends in jullie carrière. Je kan excelleren in het leven zelfs door rondjes te blijven draaien", vertelt burgemeester Cerexhe.

Aan de zijde van papa Jacques namen ze de gouden eremedaille in ontvangst. Voor een keer geen sportieve medaille. Zo zijn ze ereburger van de gemeente waar ze beide wonen en waar ze nog regelmatig rondjes draaien op de piste van Sportcity.

"Het is als atleet niet iets waar je aan denkt tijdens je carrière, zeker omdat we nog steeds atleet zijn. Het zijn vooral de vele mooie woorden die ons raken", vertellen Kevin en Jonathan Borlée.

Het palmares van de atletiektweeling spreekt voor zichzelf. Kevin Borlées grootste triomf individueel is zijn Europese titel op de 400 meter in 2010 en zijn bronzen plak op het WK in 2011. In 2018 stonden de broers samen op het podium van het EK met zilver voor Kevin en brons voor Jonathan. De grootste triomfen behaalden ze met de Belgian Tornados, de 4 x 400 meter estafetteploeg. Samen zijn ze goed voor vier gouden, een zilveren en een bronzen medaille op het EK en tweemaal brons op het WK.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni