| Kevin Borlée komt met zijn broers Jonathan en Kevin in actie met de Belgian Tornados.

Waarom Kevin Borlée niet aan de start stond van de 400m op de Memorial Van Damme

FDK
© BRUZZ
04/09/2021

Hoewel Kevin Borlée donderdagavond nog op de deelnemerslijst stond, liep hij de 400 meter niet mee. De Brusselaar mócht niet starten, anders riskeerde de Memorial een boete van maar liefst 25.000 euro.

Dat schrijven de kranten van DPG Media. Met Alexander Doom, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée had de organisatie van de Memorial drie Belgen op de startlijst gezet. Toch stonden op vrijdag enkel die eerste twee klaar om de 400 meter te lopen.

Makwala afwezig

Dat er maar liefst drie Belgen mochten deelnemen, was opmerkelijk, gezien er maar liefst vier olympische finalisten present tekenden. Wie niet op de startlijst stond, was Isaac Makwala, nochtans in Tokio zevende in de finale. Toen de Botswaan dat hoorde, legde hij prompt klacht neer bij de Diamond League, de overkoepelende organisatie van de reeks topatletiekmeetings.

Makwala was op de 400 meter nog niet gekwalificeerd voor de Diamond League-finale in Zürich volgende week. In Brussel lagen er nog kostbare punten te rapen, mede door de afwezigheid van Zambrano, Norwood, Norman, Lendore en Re. Daarbij levert zo’n finaleplaats een pak geld op.

25.000 euro boete

Indien de Memorial Makwala zijn startrecht niet toekende, riskeerden ze een boete van 25.000 euro. Dus moest er een van de drie Belgen van de lijst sneuvelen. Uiteindelijk viel de keuze op Borlée omdat hij de traagste seizoenstijd van de drie had.

De Memorial belde Borlée donderdagavond laat op. Mocht hij weigeren zijn plaats af te staan, zou de organisatie richting Sacoor of Doom kijken, maar zover kwam het niet: Borlée hield de eer aan zichzelf.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni