Brusselaar Arthur De Greef verliest eerste wedstrijd in Davis Cup-duel met Brazilië

© PhotoNews
| Arthur De Greef (ATP-202) was niet opgewassen tegen de Braziliaan Thiago Monteiro (ATP-107): 6-3, 6-2.

De Belgische tennissers beginnen zaterdag met een 1-1 gelijke stand aan de tweede dag van hun Davis Cup-kwalificatieduel tegen Brazilië. Vrijdag bracht Thiago Monteiro (ATP-107) Brazilië op voorsprong met een 6-3, 6-2-overwinning tegen Brusselaar Arthur De Greef (ATP-202). Kimmer Coppejans (ATP-195) hing de bordjes gelijk door Rogerio Dura Silva (ATP-135) met tweemaal 6-4 te verslaan.

Zaterdag geeft Coppejans Monteiro partij en neemt De Greef het tegen Dutra Silva op, maar de dag begint om 14 uur (17 uur Belgische tijd) met een dubbelspel. Daarin nemen Sander Gille en Joran Vliegen de handschoen op tegen Bruno Soares en Marcelo Melo, de nummers 3 en 12 van de wereld in het dubbelspel. Gille en Vliegen zijn 79e en 81e op de ATP-dubbelranking.

Strijden om plaats in finaleweek

Brazilië en België strijden voor een plaats in de finaleweek van de hervormde Davis Cup. Achttien landen zullen van 18 tot 24 november in een toernooi van een week in Madrid op gravel om de titel strijden.

In die finaleweek zijn al zeker Kroatië, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Argentinië en Groot-Brittannië van de partij. De eerste vier zijn de halvefinalisten van vorig jaar. De Argentijnen en de Britten kregen een wildcard. Bij verlies moet de Belgische Davis Cupploeg in september aan de slag in de Europees-Afrikaanse zone.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?