Brussels, Aalst en Limburg United gaan door in play-offs

brussels.jpg
© Rokas Snarskis - Rokmitas / Brussels
| De spelers van Brussels (archiefbeeld).
© Rokas Snarskis - Rokmitas / Brussels
| De spelers van Brussels (archiefbeeld).

Brussels, Aalst en Limburg United hebben zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van de grensoverschrijdende play-offs in de BNXT League basketbal.

Brussels verloor voor eigen volk met 75-80 van Luik, maar dat volstond na de overwinning met zeven punten (65-72) in de heenmatch. Brussels speelt in de tweede ronde tegen de verliezer van het duel tussen Bergen en de Antwerp Giants. De beslissende match in die ontmoeting vindt zaterdagnamiddag in Antwerpen plaats. Limburg United won ruim met 108-84 van Den Helder.

De Limburgers wonnen het eerste duel in Nederland ook al met 79-93. De bekerwinnaar speelt in de tweede ronde tegen de verliezer van Spirou Charleroi-Leuven. Ook de uitkomst van die confrontatie is zaterdagnamiddag bekend. Aalst won makkelijk met 88-57 van Apollo Amsterdam, na in de heenmatch ook al makkelijk afstand te hebben genomen van het team uit de Nederlandse hoofdstad.

De verliezer van Donar Groningen-Aris Leeuwarden wordt de volgende tegenstander voor de Ajuinen. Het Nederlandse duel tussen Basketbal Academie Limburg en Yoast United draaide ten slotte uit op een 82-71 zege voor Basketbal Academie Limburg. De heenmatch was op 82-82 geƫindigd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?