© Brussels Cycling Classic

Brussels Cycling Classic zoekt met nieuw parcours opvolger voor Caleb Ewan

HD
© Belga
29/08/2020

De achtste editie van de Brussels Cycling Classic (1.Pro) van komende zondag onderging nogal wat hervormingen. Zo zijn enkel de eerste twee hellingen dezelfde als vorige editie. De finish heeft ook een nieuw onderkomen gekregen. De organisatoren trekken hun eindmeet niet meer op de Houba de Strooperlaan maar wel op het Belgiëplein, in de schaduw van het Atomium. Er komen met Lotto Soudal, Deceuninck-Quick.Step, Bora-Hangrohe, Ag2r-La Mondiale, Cofidis, Groupama-FDJ, Team Sunweb en UAE Team Emirates acht WorldTeams aan de start op het Jubelpark in Brussel.

"Door het coronavirus wou de gemeente Braine l'Alleud (Eigenbrakel) niet dat de Brussels Cycling Classic op hun grondgebied passeerde. We dienden daarom een heel nieuw parcours uit te dokteren. De eerste twee hellingen, Vossemberg en Smeysberg, blijven wel nog behouden. Na die tweede bult, aan kilometer 20, rijden we nu rechtdoor naar Hoeilaart om dan Beersel in te trekken. Daar wachten de beklimmingen van de Alsemberg, Bruineput en Krabosstraat. Dan rijden we naar Waals-Brabant om via Halle weer in Vlaams-Brabant terecht te komen. In Dilbeek staat na 191 kilometer de Keperenberg nog op de wegwijzer. Dat is meteen de laatste helling van de dag. Vanaf daar is het nog zowat 13 kilometer tot aan onze nieuw aankomstzone in de schaduw van het Atomium", meldt Jean Dermaut van het organiserende comité Rode Sportief.

Met Lotto Soudal, Deceuninck-Quick.Step, Bora-Hangrohe, Ag2r-La Mondiale, Cofidis, Groupama-FDJ, Team Sunweb en UAE Team Emirates komen er acht WorldTeams aan de start. "Wij mogen in de huidige omstandigheden zeker niet klagen. Onze datum werd eerder al gewijzigd van begin september naar eind augustus. Zaterdag begint de Tour de France en we hadden afgelopen week het Europees kampioenschap. Met deze bezetting mogen wij dus helemaal niet mopperen. Het nieuwe parcours nodigt misschien uit tot een massasprint maar het weer zal zeker een bepalende rol spelen. Op onze brede wegen kan het peloton wel in verschillende waaiers uiteen spatten. Zo kan een kleine groep zich aanmelden aan het Atomium", zegt Jean Dermaut.

Vorig jaar ging de zege naar Caleb Ewan. De Australiër haalde het toen voor de Duitser Pascal Ackermann en Jasper Philipsen. De laatste Belgische winnaar van de Brussels Cycling Classic was Tom Boonen in 2016.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, brussels cycling classic

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni