1848 MEER BRUZZ sportinfrastructuur

Brussels Gewest maakt 21 miljoen euro vrij voor meer sportinfrastructuur

NLS
12/12/2023

De Brusselse regering maakt 21 miljoen vrij om het aanbod aan sportinfrastructuur in het gewest uit te breiden. 17 gemeentelijke projecten kunnen met dat budget gefinancierd worden.

Volgens het kabinet van bevoegd minister Bernard Clerfayt (DéFi), wordt sporten voor de Brusselaars steeds moeilijker. “Er zijn te weinig sportfaciliteiten”, klinkt het in een persbericht. “Dat heeft een directe impact op sportclubs, die vaak volzet zijn nog voor het begin van het seizoen. Sportbeoefening moet echter een recht voor iedereen worden.”

Daarom lanceerde Clerfayt in maart dit jaar een projectoproep voor de Brusselse deelgemeenten, om het aanbod van hun sportinfrastructuur te vergroten. Daarbij werd één belangrijk selectiecriterium opgesteld: de investering moest plaatsvinden in wijken die minder goed bedeeld zijn op vlak van sportvoorzieningen.

18 project werden door de gemeente ingestuurd, waarvan er 17 werden geselecteerd. Het gaat onder meer om de bouw van een gloednieuw sportcentrum in Peterbos, de aanleg van een nieuwe sportzone op de Onthaalsquare in Evere, de aankoop van grond voor de bouw van een omnisporthal in Schaarbeek en de bouw van een gymnastiekzaal in Neder-Over-Heembeek.

Om de projecten te subsidiëren, heeft het Brussels Gewest een totaalbudget van 21.302.375 euro vrijgemaakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni