Brussels in twee matchen voorbij Bergen naar halve finales

© Basic-Fit Brussels
| In de halve finales wacht titelfavoriet Antwerp.

Basic-Fit Brussels heeft zich zondag geplaatst voor de halve finales van de play-offs in het basketbal. De troepen van Serge Crevecoeur boekten op het parket van Bergen hun tweede opeenvolgende zege (73-75) en winnen zo hun reeks met 2-0. Brussels kan nu proberen titelfavoriet Antwerp Giants een hak te zetten.

Brussels mocht na een uitstekende competitie bescheiden ambities koesteren in deze play-offs. Eenmaal onder stoom is Basic-Fit in staat tot knappe prestaties. Dat bewezen de Brusselaars met een historische reeks van 12 zeges op rij. Hoewel Brussels de laatste weken vrij wisselvallig presteerde, stond de ploeg van Crevecoeur er in de eerste match tegen Bergen meteen.

Verschroeiende start

De Brusselaars klopten de Henegouwers vrijdagavond met 75-61 en behielden zo het thuisvoordeel. Mits een zege in Bergen was het ticket voor de halve finales op zak. Brussels schoot op verplaatsing opnieuw beresterk uit de startblokken. Vooral from downtown waren de bezoekers onberispelijk. Muya (x2), Loubry (x2) en Walker knalden samen vijf driepunters binnen. Na 13 minuten stond het al 13-32.

Maar in de rest van het tweede kwart liep het minder vlot. Vier minuten lang werd de ene na de andere aanval de nek omgewrongen. Gelukkig stond de Brusselse verdediging als een huis en kon Bergen niet profiteren van de aanvallende malaise: 30-39 aan de rust.

Loubry maakt het af

Toch kwam Bergen in het tweede bedrijf nog sterk opzetten. De inspiratieloze Brusselse driepuntschoten leverden niet steeds de punten op. De thuisploeg vond wel vlotter de weg naar de korf. De Henegouwers naderden tot 53-56, maar leden onder foutenlast. In de slotminuut kreeg Brussels zo nog zes makkelijke punten vanaf de vrijworplijn.

Die marge bezorgde hen uiteindelijk de overwinning. Want Bergen kwam nog vervolledigde de achtervolgingsrace en kwam zelfs op voorsprong (73-71). Maar met een meesterzet zorgde Crevecoeur toch nog voor een Brusselse overwinning. Uitblinker Walker (23 ptn, 6 assists) hing de bordjes in evenwicht en nadien stond Loubry op. Die kwam in de slotminuut in de ploeg voor de defensievere Lichodzjiewksi en legde een ultieme lay-up binnen.

Harde Antwerpse noot

In de halve finales kijken Stevens en co. Antwerp in de ogen. De Giants wonnen eerder de beker, verrasten met een schitterende campagne in de Champions League en sloten de reguliere competitie af op de eerste plaats. Tot dusver kon Brussels slechts één keer winnen van de ploeg uit Antwerpen. Daar waren toen twee verlengingen voor nodig.

Het wordt dus geen makkelijke klus om net als in 2017 de finale va de play-offs te halen. Bovendien krijgt Antwerp als leider van de reguliere competitie het thuisvoordeel. Brussels zakt vrijdag af naar de Lotto Arena. Twee dagen later komen de Giants naar de sportzaal in Neder-Over-Heembeek. Een eventueel beslissend duel van deze best-of-three vindt dinsdagavond 4 juni plaats in Antwerpen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?