Brussels laat zich niet verrassen door Bergen in play-offs

© Basic-Fit Brussels
| Basic-Fit Brussels wint opent sterk in de play-offs.

Basic-Fit Brussels is prima gestart aan de play-offs in het basketbal. De troepen van Serge Crevecoeur gaven hun thuisvoordeel in de kwartfinales niet uit handen en klopten Bergen met 75-61. Als Brussels zondag wint in Henegouwen, is het ticket voor de halve finales op zak.

Brussels mocht na een uitstekende competitie bescheiden ambities koesteren in deze play-offs. Eenmaal onder stoom is Basic-Fit in staat tot knappe prestaties. Dat bewezen de Brusselaars met een historische reeks van 12 zeges op rij. Hoewel Brussels de laatste weken vrij wisselvallig presteerde, was de ploeg van Crevecoeur licht favoriet tegen Bergen. Een halve finale was een must.

Brussels had het thuisvoordeel, en baatte dat meteen uit. De Amerikaanse tandem Stevens en Walker speelde de Henegouwse verdediging in de vernieling in het eerste kwart. Ook de driepunters gingen vlot binnen, onder meer met twee bommen van Loubry. Na 13 minuten bedroeg de Brusselse voorsprong 20 punten (34-14), maar Bergen maakte de tweede helft nog boeiend. 45-35 aan de rust.

Volwassen basketbal

In het tweede kwart verloor Brussels de controle en dus gooide Crevecoeur het na de pauze over een andere boeg. Er werd voor een defensiever vorm van basketbal gekozen, onder meer om ex-speler Mike Smith aan banden te leggen. Die aanpak loonde, want Bergen scoorde nog slechts 26 punten in 20 minuten. Met kapitein Muya en Radic aan het kanon diepte Brussels de kloof nog verder uit. Eindstand: 75-61.

Een knappe teamprestatie van Basic-Fit, dat zo zijn voorsprong op 1-0 zet. Opnieuw een pluim voor Stevens, die met 14 punten, 8 rebounds en 4 steals een beresterke partij speelde. Ook Radic (15 ptn, 7 aanvallende rebounds), Muya (13 ptn), Loubry (12 ptn, 6 assists) en Walker (10 ptn) lieten dubbele cijfers optekenen.

Best-of-three

Brussels eindigde hoger in het klassement hoger dan Bergen en verdiende in de kwartfinales dan ook het thuisvoordeel. Die baat de selectie van Crevecoeur helemaal uit. Als er zondag op het parket van Bergen opnieuw gewonnen wordt, is de reeks beslist en gaat Brussels naar de halve finales. Lukt dat niet, valt de beslissing dinsdagavond in Neder-Over-Heembeek.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?