Charles Picqué neemt afscheid als burgemeester van Sint-Gillis

| Charles Picqué

Brusselse MR vraagt grijze wijzen om te bemiddelen in dossier stadion Union

EDB
© BRUZZ
26/02/2023

De Brusselse MR denkt dat voormalig Brussels minister-president Charles Picqué (PS) en voormalig Brussels minister-president François Xavier de Donnea (MR) het stadiondossier van Union samen naar een doorbraak kunnen leiden. “Ze zijn voor de Brusselse politiek wat Maradona en Pelé zijn voor het voetbal.”

Sinds de gemeente Vorst het aanbod van voetbalclub Union Saint-Gilloise voor een nieuw stadion op de Bempt-site afwees, werden verschillende voorstellen gedaan om tot een oplossing te komen. De Brusselse MR wil het over een andere boeg gooien.

In een artikel in de krant La Capitale pleiten Brussels MR-voorzitter David Leisterh en Brussels parlementslid Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) ervoor om enkele anciens uit de politiek te laten bemiddelen.

“Het is ongezien, maar laten we alles op alles zetten,” klinkt het bij de twee MR-politici. “Laten we een beroep doen op twee voormalige Brusselse politieke leiders om dit dossier uit het slop te halen. Charles Picqué en François-Xavier de Donnea zijn voor de Brusselse politiek wat Maradona en Pelé voor het voetbal zijn.”

“Laten we hen vragen om het dossier vooruit te helpen. Er moet onderhandeld worden met de gemeente Vorst. Er moet een oplossing gevonden worden,” klinkt het.

Princiepsakkoord

Gevraagd naar een telefonische reactie, klinkt Charles Picqué – die overigens in het verleden niet enkel Brussels minister-president was, maar ook burgemeester van Sint-Gillis én voorzitter van voetbalclub Union Saint-Gilloise – zowel verrast als geamuseerd.

“Ik heb me natuurlijk al uitgedrukt over de zaak en ik denk dat het vooral belangrijk is dat er nu onderhandelingen plaatsvinden,” zegt Picqué aan BRUZZ. “Op de verschillende beleidsniveaus moet er nu met Union gepraat worden.”

“Ik kan de gesprekken natuurlijk niet faciliteren, maar idealiter zou er tot een soort princiepsakkoord moeten gekomen worden. Men kan bijvoorbeeld zeggen ja, maar onder bepaalde voorwaarden. Dat is beter dan gewoon nee zeggen. Ook het Gewest zal zich over het dossier moeten buigen, want bij het afleveren van vergunningen zullen zij ook betrokken worden. Mijn boodschap is dus: spreek met elkaar zonder omwegen en kijk of de poort openstaat voor onderhandelingen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni