Bernard Clerfayt (Défi), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Werk en Beroepsopleiding, Digitalisering, de Plaatselijke Besturen en Dierenwelzijn

| Bernard Clerfayt (Défi), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Werk en Beroepsopleiding, Digitalisering, de Plaatselijke Besturen en Dierenwelzijn.

Brusselse regering maakt 50 miljoen extra vrij voor sportfaciliteiten

© Belga
21/09/2021

De Brusselse regering heeft 50 miljoen euro over 4 jaar vrijgemaakt voor de gemeenten om projecten rond gemeentelijke sportaccommodatie te financieren. Dat meldt minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt dinsdag.

Het Brussels Gewest telt bijna 1.000 sportvoorzieningen. Voldoende om veel Brusselaars tevreden te stellen, maar niet allemaal. Daarom heeft het gewest beslist om de 19 gemeenten financieel te steunen om het aanbod aan sportvoorzieningen op het grondgebied van het gewest te vergroten.

Na de aankondiging van de oprichting of renovatie van 24 lokale sportinfrastructuren (speelterreinen, street workout, etc.) maakt het gewest nu nog eens 50 miljoen euro vrij over 4 jaar om projecten rond gemeentelijke sportvoorzieningen te financieren.

Tot 31 maart 2022

"In deze periode na de zomervakantie worden talrijke Brusselaars geconfronteerd met een tekort aan plaatsen in de sportclubs. Met deze 50 miljoen euro wil ik het sportbeleid in het Brussels Gewest versterken en het aantal sportaccommodaties vergroten, want we willen allemaal een stad waar recreatieve, culturele en sportieve activiteiten gecombineerd worden", besluit Bernard Clerfayt.

De gemeenten hebben tot en met 31 maart 2022 de tijd om de projecten rond gemeentelijke sportinfrastructuur in te dienen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni