De sportclub in de buurt wil u erbij

Brusselse sportclubs die zich tot jongeren richten krijgen dit seizoen 3,5 miljoen

© Belga
26/10/2023

De Brusselse regering kent voor dit seizoen 2023-2024 in totaal 3,5 miljoen euro toe aan 213 sportclubs die zich tot jongeren richten. Dat meldt minister Sven Gatz, bevoegd voor het Imago van Brussel, donderdag.

In 2006 startte de Brusselse regering een subsidielijn op, gericht op de ontwikkeling van sportopleidingen voor jongeren. Voor de regering is sport en sporten niet enkel onmisbaar en heilzaam in een stedelijke omgeving, maar draagt het ook bij aan de versterking van de sociale cohesie en de aantrekkingskracht van het Brussels Gewest. In 2023 ontving het Gewest 227 aanvragen, waarvan er 14 werden afgewezen.

"Sport stimuleert de maatschappelijke integratie van jongeren", aldus minister Sven Gatz. "En door sportverenigingen te ondersteunen, promoot de regering ook het imago van het Brussels Gewest. Want het Gewest moet vermeld staan op de infrastructuur van de club, in de visuele communicatie en op de uitrusting van de spelers."

"Ik ben bijzonder blij dat we ook dit jaar een projectoproep financieren die inwerkt op de mogelijkheden om te bouwen aan een Brusselse identiteit voor de clubs en hun activiteiten en dat we zo een positief imago van het Gewest kunnen uitdragen, in Brussel zelf maar vooral daarbuiten", voegt Brussels minister-president Rudi Vervoort daar aan toe.

De geselecteerde projecten variëren van initiatieven van sportclubs uit nationale en Europese divisies met een grote uitstraling op het Brussels imago, over projecten met een gewestelijk of bovenlokaal karakter, tot projecten van amateurclubs en lokale initiatieven.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni