| Brussels krijgt nu een week rust en tijd om de batterijen op te laden.

Charleroi smeert Brussels tweede nederlaag op rij aan

TDN
© BRUZZ
01/03/2019

Basketbalploeg Brussels is zijn aura van onoverwinnelijkheid kwijt. Na een gelijkopgaande wedstrijd op het parket van Charleroi zakten de bij wijlen slordige Brusselaars er in het slot helemaal door. De manschappen van Serge Crèvecoeur zijn nog steeds leider in het klassement, maar zien hun voorsprong slinken.

De Antwerp Giants bewezen woensdagavond dat Brussels te kloppen valt. De historische reeks van twaalf zeges op rij was voorbij, maar toch was er geen paniek in de Brusselse rangen. "Het is geen schande om te verliezen van Belgiës beste ploeg", relativeerde de ervaren kapitein Guy Muya.

Topper voor top vier

Veel tijd om te kniezen kregen de troepen van succescoach Serge Crèvecoeur ook niet. Vrijdag al wachtte de verplaatsing naar traditieploeg Charleroi, die maar al te graag nog eens een gooi wil doen naar de landstitel. Le Spirou kon dan maar best winnen van de competitieleider uit Brussel.

Niet alleen om de achterstand te verkleinen, maar vooral om die plaats in de top vier veilig te stellen. Die geeft recht op een makkelijkere tegenstander in de play-offs. De inzet voor Brussels was duidelijk: de eerste plek vasthouden, de rug rechten en de scalp van een topploeg pakken in de vurige Spiroudome.

Dubbele driepunter

Brussels begon in de Henegouwse hel met veel enthousiasme. Na een rommelige openingsfase sloegen de bezoekers onder impuls van een klinische Peciukevicius ook de eerste kloof van 7 punten. Aan het einde van het eerste kwart was Charleroi bijna helemaal bijgebeend.

Ook in het tweede kwart hielden beide teams gelijke tred. Brussels ging rusten met de kleinst mogelijke voorsprong: 44-45. Ook na de pauze was de match heel evenwichtig, tot halverwege het derde kwart. Het altijd betrouwbare wapen van de bezoekers - het driepuntschot - haperde en de natuurlijke leider Loubry ontbrak door blessure.

Bij Charleroi gooiden uitblinkers Libert en Mobley twee belangrijke driepunters na elkaar binnen, waardoor de thuisploeg met zes punten voorsprong het slotkwart mocht aanvatten. Brussels kwam die tik niet meer te boven. Er moesten fouten gemaakt worden om nog een kans te maken op de zege, maar Charleroi hield het hoofd koel op de vrijworplijn.

Weekje welgekomen rust

Brussels (31 ptn) blijft leider in het klassement en ziet Charleroi (30 ptn) in de stand naderen tot op een punt. Daarachter volgt Antwerp en Oostende (elk 28 ptn), die respectievelijk nog twee en één duel minder op de teller hebben.

Volgende week krijgt Brussels een weekje rust. Na twee nederlagen op rij lijkt die pauze welgekomen. De volgende tegenstander is opnieuw een klepper van formaat, want dan zakt Antwerp af naar Neder-Over-Heembeek.