© Belga Images | Deniz Undav (archiefbeeld).

Deniz Undav (ex-Union) kiest voor Duitsland en niet voor Turkije

© Belga
07/12/2023

Deniz Undav, de voormalige spits van Union, is in Duitsland bij VfB Stuttgart aan een geweldig seizoen bezig. Hij werd aan de mouw getrokken door de bonden van Duitsland en Turkije en koos na een gesprek met Duits bondscoach Julian Nagelsmann voor de Mannschaft. Dat verklaarde hij woensdagavond na de 2-0 bekerzege met Stuttgart tegen Borussia Dortmund.

"Ik heb Nagelsmann gezegd dat ik voor Duitsland wil spelen, als ik de kans krijg", zei Undav. "Ik was ontzettend blij met zijn telefoontje. Ik kon het niet geloven. We hebben vervolgens samengezeten en het was een goed gesprek. De coach vertelde me wat zijn doel is. Ik heb nadien gesproken met mijn vrouw, mijn familie en mijn zaakwaarnemer en dan de beslissing voor Duitsland genomen. We zullen nu zien wat er gebeurt."

Duitsland organiseert volgende zomer het EK voetbal (14 juni-14 juli 2024), maar zit al maanden in een grote crisis. Het verloor in 2023 liefst zes van zijn tien gespeelde interlands.

Nagelsmann was woensdag een aandachtige toeschouwer in de achtste finale van de DFB Pokal in de MHP Arena. Hij zag Undav na 71 minuten gewisseld worden. Serhou Guirassay (55.) en invaller Silas (77.) zorgden voor de goals van de Schwaben. Bij Dortmund bleef Thomas Meunier het hele duel op de bank, Julien Duranville is nog steeds geblesseerd.

Undav scoorde dit seizoen al negen keer in twaalf officiële duels voor Stuttgart. Dat huurt hem, met aankoopoptie, van Premier League-club Brighton. De Seagulls namen Undav in de zomer van 2022 voor zo'n zeven miljoen euro over van zusterclub Union. In Brussel beleefde Undav zijn doorbraak. Hij promoveerde met de Unionisten naar de Jupiler Pro League en werd er vicekampioen. Bij Union kwam hij in 70 officiële duels tot 24 goals en vijf assists.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Deniz Undav

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie