Christian Prudhomme directeur Tour de France met Eddy Merckx officiële presentatie vertrek in Brussel van 106de editie Tour de Francein 2019

| Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France, met Eddy Merckx (r.) tijdens de officiële voorstelling van het vertrek van de Tour de France 2019 in Brussel.

Eddy Merckx krijgt square in Sint-Pieters-Woluwe

TD
© BRUZZ
20/03/2019

Het perkje op het Goudvinkenplein in Sint-Pieters-Woluwe krijgt een nieuwe naam en wordt de Eddy Merckx-square. Merckx groeide er op, zijn ouders hadden op datzelfde pleintje een kruidenierswinkel.

Merckx woonde 27 jaar in Sint-Pieters-Woluwe, in het groene Oosten van Brussel. Merckx leerde er fietsen terwijl zijn ouders een kruidenierszaak uitbaatten in de gemeente.

Sint-Pieters-Woluwe eert zijn meest illustere inwoner met een eigen Square. Het kleine pleintje uit de jeugd van Eddy Merckx draagt binnenkort zijn eigen naam. Voor alle duidelijkheid: de naam ‘Goudvinkenplein’ blijft bestaan, de mensen die daar rondom het plein wonen hoeven dus niet van adres te veranderen.

Het binnenste gedeelte van het plein - daar is een parkje - dat voortaan de Eddy Merckx-square zal genoemd worden.

Op 28 maart, op minder dan honderd dagen voor de start van de Tour in Brussel, vindt de inhuldiging plaats in het bijzijn van de Kannibaal. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Sport, Stedenbouw, Brussels Grand Départ, Eddy Merckx, goudvinkenplein, Huldiging

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni