Eerste Brusselse veldcross komt naar universiteitscampus

© PhotoNews
| Binnenkort ziet u wereldkampioen Wout Van Aert aan het werk op de campus van de VUB.

Zondag 6 januari zakt het veldritpeloton af naar Brussel voor een gloednieuwe cross, de Brussels Universities Cyclocross. Op de terreinen van zowel de VUB als de ULB vindt er de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee plaats.

Het is de eerste keer dat een dergelijke ‘cross’ neerstrijkt in het Brussels Gewest. Tussen de aula's en groen van de VUB en ULB vindt de veldrittop een gevarieerd parcours terug om zijn kunsten te etaleren. "Je kan deze nieuwe cross een beetje vergelijken met een parkcross, maar dan tussen indrukwekkende gebouwen", zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports vrijdag in een persbericht.

"Het wordt iets unieks op 6 januari. Dankzij de aanwezigheid van heel wat schuine vlakken (taluds) kunnen we op de campussen van de VUB en ULB een mooi parcours uittekenen. De passage aan de bekende trappenpartij aan de cafetaria van de VUB kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, wel eens het sleutelmoment worden tijdens de wedstrijd", stelt Vervecken.

De Brussels Universities Cyclocross neemt op de kalender de plaats in van de Soudal Cyclocross Leuven. De wedstrijd in Leuven verhuist naar 23 februari en blijft deel uitmaken van de Soudal Classics.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?