| Burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans (MR) en ambassadeur Mbo Mpenza, zetten mee hun schouders onder het project.

Eerstesteenlegging voor Cruyff Court in Molenbeek

Godfried Roelant
© BRUZZ
01/02/2018

De werken aan de Cruyff Court in Molenbeek zijn vandaag van start gegaan. Op 22 maart, precies twee jaar na de aanslagen, zal het voetbalterrein gebruiksklaar zijn. Het moet een ontmoetingsplaats worden waar kinderen uit de buurt samen veilig kunnen spelen en sporten.

Twee dagen na de aanslagen van 22 maart overleed Johan Cruyff. De Nederlander die voor eeuwig verbonden zal blijven met het nummer 14 was een van de beste voetballers aller tijden. Die droeve gebeurtenissen inspireerden Brusselaar Unico van Kooten en Amsterdammer Ahmed Larouz om in Molenbeek een speelplein met de naam Cruyff Court op te richten.

Dankzij de financiële steun van een heleboel privépartners en een growfundingcampagne zijn Van Kooten en Larouz erin geslaagd hun project te realiseren. De werken aan het Muzenpark, waar het nieuwe voetbalterrein moet komen, zijn vandaag gestart. Op 22 maart, precies twee jaar na de aanslagen, moet het speelplein officieel ingehuldigd worden.

‘Veel meer dan alleen een speelplein’

“Het Cruyff Court staat voor veel meer dan alleen een speelplein. We willen via sport thema's als respect, gezondheid, integratie en ontwikkeling samen aankaarten en tot leven brengen”, zo zegt Van Kooten. Oud-voetballer Mbo Mpenza is een van de ambassadeurs van de Cruyff Court . “Met dit initiatief laten we aan de mensen zien dat sport een gemeenschap kan helpen om een gitzwarte dag samen te verwerken.”

Mpenza.jpg

| Mbo Mpenza is een van de ambassadeurs van de Cruyff Court.

Ook schepen van sport Ahmed El Khannouss (CDH-CD&V) kijkt uit naar de komst van het minivoetbalveld. "Cruyff zei dat voetballers die op straat spelen belangrijker zijn dan gediplomeerde coaches”, zo citeert hij de legendarische voetballer. “Daar ben ik het volledig mee eens. Een ‘Cruyff Court’ is een plaats waar je jezelf overtreft, waar je broederschap en menselijkheid ontdekt en waar jonge straatvoetballers hun dromen kunnen beleven.”

Het totale kostenplaatje van de werken bedraagt zo’n 140 à 150.000 euro. De gemeente Molenbeek zal voor 80.000 euro bijspringen. De overige investeringen worden gedekt door PlayandPeace, de organisatie achter de Cruyff Court.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Samenleving , Cruyff Court , Mbo Mpenza

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni