| Spelers van Union vieren de 2-0 van Teddy Teuma.

Efficiënt Union temt zwarte beest KV Mechelen

TDN
© BRUZZ
12/12/2021

Na twee nederlagen tegen KV Mechelen dit seizoen, heeft Union zondag zijn revanche beet. De Brusselaars wonnen in het eigen Dudenpark met 2-0 dankzij doelpuntenmakers Dante Vanzeir en Teddy Teuma en de sterk keepende Anthony Moris. De competitieleider loopt opnieuw 7 punten uit op de achtervolgers in het klassement.

Drie seizoenen geleden ontstond tussen KV Mechelen en Union een zekere rivaliteit. De Brusselaars werden door de toen ongenaakbare 1B-kampioen, die tussendoor verdediger Peyre wegplukte, een bekerfinale op de Heizel ontzegd. En ook nu beide ploegen elkaar terugzien op het hoogste niveau blijkt KV Mechelen een harde noot om te kraken voor de Unionisten.

In Mechelen ging de competitieleider - rouwend om het verlies van Felice Mazzu's moeder - de boot in. En Malinwa schakelde Union ook nog eens uit in de beker. In het eigen sfeervolle Dudenpark wilden de Brusselaars maar al te graag sportieve revanche nemen op het zwarte beest. Bovendien liet eerste achtervolger Antwerp punten liggen. Union kon profiteren.

Halfuur schaken

Omdat er amper wat gebeurde op het veld spoelen we de eerste 30 minuten van de wedstrijd door. Mechelen vond het eerste gaatje in de Brusselse egelstelling, maar Mrabti strafte niet af. Die misser was het echte startschot van de partij, want plots volgde een spervuur aan kansen voor de thuisploeg. Mitoma en Nielsen geraakten in eerste instantie niet voorbij de Mechelse doelman.

Tien minuten voor rust mocht het enthousiaste publiek in het Dudenpark wél vieren. Een attente Vanzeir gleed aan de tweede paal een precieze voorzet van de ontketende Mitoma tegen de netten: 1-0. Een belangrijke tiende competitiegoal voor de Rode Duivel, want de spits stond toch al sinds eind oktober droog. Met het kleinste verschil ging Union de rust in.

20211212_MORIS_UNION

| Doelman Anthony Moris toverde een paar belangrijke reddingen uit zijn handschoenen.

De bezoekers keerden met veel enthousiasme terug uit de kleedkamers. Daardoor onderscheidde vooral doelman Moris zich na de pauze tegen zijn ex-ploeg. Op een botsende kopbal van De Camargo redde hij met een uitstekende reflex de meubelen. De Mechelse spits waande zich trefzeker en kon dan ook niet geloven dat de 1-1 uit doel werd geranseld.

Vijf minuten later kwam Union nog eens onder de druk van de bezoekers uit. Aanvoerder Teuma kreeg zeeën van tijd en ruimte, mocht rustig oprukken en scherpstellen om het leer vervolgens met een oogstrelende nonchalance in het hoekje binnen te trappen buiten bereik van de Mechelse goalie.

Zesde clean sheet

KV Mechelen drukte na de 2-0 het gaspedaal stevig in, maar Union verdedigde heel secuur. Storm besloot oog in oog met Moris de beste kans onbegrijpelijk over. Helemaal in het slot trilden de netten achter de Brusselse goalie wel. Eerst hield de doelman Shved wel knap van de aansluitingstreffer, maar De Camargo duwde in de rebound binnen.

De Mechelse vreugde was echter van korte duur, want de spits stond daarbij buitenspel. En dus hield Moris opnieuw de nul. Dat gebeurde al voor de zesde keer dit seizoen. Enkel doelman Hervé Koffi van Sporting Charleroi kan betere cijfers voorleggen. Met dank aan hun keeper tellen de Brusselaars nu 40 punten. Antwerp staat 7 punten achter. Als Club Brugge straks wint tegen Zulte Waregem, nader de landskampioen tot 4 punten.