Prof Dimitri Peyskens 3 BRUZZ ACTUA 1669

| Dimitri Peyskens.

Enige Brusselse profwielrenner Dimitri Peyskens ook volgend jaar in het peloton

Thijs Roelen
© BRUZZ
14/11/2019

Dimitri Peyskens heeft zijn contract bij wielerploeg Wallonie-Bruxelles met een jaar verlengd. De Brusselaar blijft op die manier actief op het tweede niveau van het profwielrennen.

De geboren Ukkelaar die nu in Watermaal-Bosvoorde woont, bevestigt het nieuws zelf aan BRUZZ: "Ik heb als een van de eerste renners van de ploeg bijgetekend voor één seizoen", laat hij weten. Peyskens (27) wordt zo onder meer ploegmaat van oud-Tourritwinnaar Jelle Vanendert, die overkomt van Lotto-Soudal en Wallonie-Bruxelles van de nodige ervaring moet voorzien.

"Ik ben alweer een tiental dagen in training voor volgend seizoen", aldus Peyskens. "In december gaan we voor het eerst op ploegstage en daarna zal het nieuwe seizoen er snel zijn. We hebben een sterke ploeg voor volgend jaar, dus ik kijk uit naar 2020."

Wallonie-Bruxelles moest lang wachten om het budget voor volgend jaar rond te krijgen, vandaar dat het lang duurde voordat de ploeg kon worden samengesteld. Het team wordt voor een groot deel gefinancierd door het ministerie van Sport van de Federatie Wallonië-Brussel. Zij hebben hun steun voor de komende vier jaar inmiddels bevestigd.

Olympisch testevent

Peyskens is momenteel de enige profwielrenner die het Brussels gewest rijk is. Vroeger waren er veel meer Brusselse coureurs. Wallonie-Bruxelles heeft een Pro-Continentale licentie, wat betekent dat de ploeg actief is net onder het hoogste niveau van de WorldTour. De Waals-Brusselse ploeg kan via wildcards echter wel deelnemen aan de grootste wedstrijden. Zo kon Peyskens afgelopen seizoen onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl rijden.

Afgelopen seizoen presteerde Peyskens zeer constant, met onder meer een 13de plaats in de Brabantse Pijl en toptiennoteringen in etappes in verschillende buitenlandse etappekoersen. Bovendien mocht de geboren Ukkelaar met de Belgische nationale ploeg naar het Olympisch testevent in Tokio, waar hij zevende werd.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, dimitri peyskens, wallonie-bruxelles

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni