Euromillions: Brussels verzekert zich na zege tegen Luik van laatste play-offticket

© Basic-Fit Brussels
| De Brusselaars duwden in de Vurige Stede meteen het gaspedaal in en sloten het eerste kwart (16-28) af met een voorsprong van 12 punten.

De tickets voor de play-offs van de Euromillions Basket League zijn verdeeld. Brussels verzekerde zich vrijdag op de 33e speeldag na een 81-87 overwinning op het parket van Luik van een plaats in de top acht.

Een zege in de dubbele confrontatie tegen Luik volstond voor Brussels om de kloof met de rechtstreekse concurrent voor de achtste plaats groot genoeg te maken.

De Brusselaars duwden in de Vurige Stede dan ook meteen het gaspedaal in en sloten het eerste kwart (16-28) af met een voorsprong van 12 punten. In het tweede (19-18) en derde kwart (19-22) was de partij min of meer in evenwicht. Luik gooide in het vierde kwart (27-19) nog alles in de strijd, maar Brussels hield stand.

De hoofdstedelingen konden in Luik rekenen op een glansprestatie van Brandon Peterson. Ook Mike Smith deed een flinke duit in het zakje.

Brussels is zo minstens zeker van de achtste plaats, maar wil nog over Willebroek naar plek zeven oprukken om Oostende te ontlopen in de eerste play-offronde.

Met nog een match tegen Luik en een dubbele confrontatie tegen rode lantaarn Leuven te gaan, is dat geen onmogelijke opdracht voor de vicekampioen.

De Luikenaars zijn nu ook definitief uitgeteld voor de play-offs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?