Fietsen van Litouwse deelnemers WK Wielrennen gestolen in Brussel

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
23/09/2021

In Brussel zijn vandaag de fietsen gestolen van de Litouwse wielerploeg die deelneemt aan het Wereldkampioenschap in Leuven. Na aangifte bij de politie, werden de tweewielers teruggevonden door de politie. De deelname aan het WK komt daardoor niet in gevaar voor de Litouwse selectie.

De verantwoordelijke van de nationale wielerploeg van Litouwen kwam de opmerkelijke fietsdiefstal donderdagochtend melden in een Brussels politiecommissariaat. Zeven koersfietsen werden diezelfde ochtend gestolen uit een bestelwagen die geparkeerd stond op het grondgebied van de Stad Brussel.

"De waarde van de fietsen was enorm, want het waren allemaal fietsen op maat van de renners gemaakt", klinkt het bij de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. "Nadat onze diensten kennis hebben genomen van de zaak hebben we de verdachten kunnen identificeren en de fietsen kunnen lokaliseren op basis van camera-onderzoek."

De fietsen werden teruggeven aan de nationale ploeg. "Dankzij de uitstekende samenwerking van verschillende diensten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn we erin geslaagd om op korte tijd een mooi resultaat te boeken", klinkt het nog. "Hierdoor kan de nationale ploeg van Litouwen alsnog deelnemen aan het WK Wielrennen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni