Franse ex-international Samir Nasri debuteert zaterdag voor RSCA tegen Ajax

© Photo News
| Vincent Kompany en Samir Nasri destijds bij Manchester City.
Updated: 05-07-2019 - 18:31

RSC Anderlecht speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse topclub Ajax. Verwacht wordt dat speler-trainer Vincent Kompany zijn debuut als speler van paars-wit zal maken. Mogelijk doet de Rode Duivel dat aan de zijde van een oude ploegmaat bij Manchester City: de Franse ex-international Samir Nasri is op weg naar het Astridpark, wordt bevestigd.

Vincent Kompany maakte afgelopen weekend zijn debuut als coach van Anderlecht in de oefenwedstrijd tegen amateurclub Oudenaarde. Zijn voetbalschoenen had hij voor de gelegenheid thuis gelaten. Zaterdag speelt Anderlecht een prestigieuze oefenwedstrijd tegen Ajax.

Achter gesloten deuren

De Amsterdammers waren afgelopen seizoen halvefinalist in de Champions League en zullen meer tegenstand bieden. De oefenpot vindt plaats achter gesloten deuren in Amsterdam, maar zal wel live uitgezonden worden bij Proximus. Verwacht wordt dat Kompany dit keer wel zal voetballen.

Mogelijk maakt 'Vince The Prince' zaterdag zelfs zijn debuut aan de zijde van Samir Nasri. Volgens de krant Het Laatste Nieuws vertoeft de voormalige Franse international (41 caps) in Brussel om zijn medische testen af te leggen en nadien een contract te tekenen in het Astridpark. Dat nieuws wordt bevestigd door persagentschap Belga. De komst van Kompany lijkt op magische wijze deuren te openen.

Fluwelen voeten

Hoewel de 32-jarige Nasri onder meer door blessures en een dopingschorsing op een zijspoor belandde, beschikt de dribbelaar in vorm over fluwelen voeten. Tussen 2011 en 2016 was hij bij City ploegmaat van Kompany. De Franse middenvelder werd er twee keer Engels landskampioen. Nasri kan nog adelbrieven voorleggen, want hij maakte ook bij Marseille en Arsenal het mooie weer.

De Fransman, bijgenaamd 'Le Petit Prince', heeft echter het stempel van enfant terrible. Zijn technische hoogstandjes zien we al een tijdje niet meer, en dus neemt RSCA een serieuze gok. Maar als Nasri zich kan herlanceren in België, kan het een gouden zet zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?