EREMETAAL NIKIFOROV 5 BRUZZ ACTUA 1644

| Toma Nikiforov uit Schaarbeek.

Geblesseerde Nikiforov strandt in herkansingen Masters judo

© Belga
06/08/2023

Toma Nikiforov uit Schaarbeek is zondag op de Masters judo in de Hongaarse hoofdstad Boedapest uitgeschakeld in de herkansingen van de klasse tot 100 kg. Door een blessure kon het nummer elf van de wereld zijn kansen niet meer verdedigen.

Nikiforov won zijn eerste kamp van de Oezbeek Otabek Turaboev (IJF 32) in de golden score met ippon na een derde bestraffing voor zijn tegenstander. Aansluitend vloerde hij de Serviër Aleksandar Kukolj (IJF 24) met een armklem (ippon).

In de kwartfinales moest Nikiforov de mat op tegen de Georgische nummer 1 van de wereld Ilia Sulamanidze. Die won de kamp met ippon twintig seconden voor het einde van de reguliere tijd na een derde bestraffing voor Nikiforov, die niet meer voluit leek te kunnen gaan door een pijnlijke linkerarm. De Georgiër had daarvoor al een waza-ari gescoord.

Door het verlies werd Nikiforov verwezen naar de herkansingen. Daarin zou hij het opnemen tegen de Canadees Kyle Reyes (IJF 4), maar die kreeg een overwinning met ippon toegekend nadat Nikiforov besloot zich terug te trekken.

Ontgoocheling vergeten

Eind vorig jaar werd Nikiforov op de Masters in Jeruzalem vijfde. In Boedapest wilde hij dit jaar beter doen. "Ik probeer dit toernooi als een normale competitie aan te vatten, al hoop ik wel beter te doen dan de vijfde plaats van vorig jaar. Die ontgoocheling is vergeten. Ik concentreer me volledig op zondag", zei hij vooraf.

De 30-jarige Nikiforov won al een medaille op de Masters. In 2015 was de Brusselaar goed voor brons in het Marokkaanse Rabat.

Nikiforov was de enige Belg die zondag op de tatami verscheen in Boedapest. Matthias Casse schonk België zaterdag goud in de min 81 kg, goed voor de enige Belgische medaille op deze Masters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Toma Nikiforov , Masters judo , judo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni