EREMETAAL NIKIFOROV 5 BRUZZ ACTUA 1644
© Felix Goffin | Toma Nikiforov in zijn trainingszaal in Schaarbeek.

Toma Nikiforov wil op Masters Boedapest beter doen dan vorig jaar

© Belga
04/08/2023

Toma Nikiforov (11de op de wereldranglijst) begint met veel motivatie aan het masterstoernooi judo in Boedapest. Zondag komt hij uit in de klasse tot 100 kilogram. De 30-jarige Brusselaar viel vorig jaar net naast het podium na een nederlaag tegen de Israëliër Peter Paltchik, het nummer 6 van de wereld.

"De voorbereiding is goed verlopen", zegt de judoka. "Het wordt min of meer een Masters zoals elk ander jaaar, al is de periode niet dezelfde. Het toernooi vindt gewoonlijk plaats op het einde van het jaar. De wedstrijd is nu ingepland tussen het WK en het EK, maar dat maakt niet veel verschil. Ik heb goed getraind en heb veel oefenkampen gehouden. Ik probeer dit toernooi als een normale competitie aan te vatten, al hoop ik wel beter te doen dan de vijfde plaats van vorig jaar. Die ontgoocheling is vergeten. Ik concentreer me volledig op zondag."

Toma Nikiforov heeft lessen getrokken na het WK in Doha, waar hij in de tweede ronde verloor van de Candees Kyle Reyes (IJF-4). Zijn voorbereiding werd toen wel verstoord door een enkelblessure. "Ik heb veel fysiek getraind na Doha", aldus Nikiforov. "Mijn conditie is beter en ik hoop dat ik daardoor sterker zal zijn. Ik heb ook aan mijn gewicht gedacht in de aanloop naar dit toernooi. Ik wil plezier blijven vinden op de tatami."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Toma Nikiforov , judo, Schaarbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie