Gezien: Usain Bolt achterna op het de Brouckèreplein

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022

De Stad Brussel en de Memorial Van Damme brachten de ervaring van de honderd meter sprint naar het centrum van de hoofdstad. Op het De Brouckèreplein werd een piste aangelegd, zodat iedereen zijn beste tijd op de honderd meter kon neerzetten. Er waren tickets voor het atletiekevent te winnen voor de snelste lopers.

De Memorial Van Damme vindt plaats op zaterdag 2 september in het Koning Boudewijnstadion. Als opwarmer was er vandaag, zaterdag 27 augustus, al stevig gesprint op de '100m Street'. Iedereen mocht vanaf 14 uur op het De Brouckèreplein proberen het wereldrecord van 9,58 seconden van de Jamaicaan Usain Bolt te verbeteren.

Op topsnelheid blijkt die tweehonderd meter toch langer te duren dan eerst gedacht, ondervinden sommige deelnemers. De allerkleinsten blikten tevreden terug op hun prestatie.

Alle lopers - jong en oud - werden gechronometreerd en kregen een diploma. De snelste lopers konden tickets voor de Memorial Van Damme winnen. "De Memorial Van Damme is een iconisch event voor Brussel. Ditmaal komt de Memorial vanuit het Koning Boudewijnstadion naar de straten van Brussel, en dat geeft dat iedereen de kans om te sporten in de openbare ruimte," zei Benoit Hellings (Ecolo), schepen van Sport in de Stad Brussel, die zelf ook een sprintje trok.

Beeld: DVLKO

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?