| 2018: Le New Touquet kleurt Belgisch

Vier jaar geleden fotografeerden we een enorme Italiaanse vlag aan de Hallepoort. Dit jaar kleurt hetzelfde huis plots Belgisch. De Squadra Azzurra is er immers niet bij. “Ik wou eigenlijk een veel grotere vlag.”

Lees ook: Gezien: vlagdrang

We weten niet hoe het u vergaat, maar wij hebben een zwak voor voetbalvlaggen. Correctie: voor landenvlaggen die klokvast in het straatbeeld opduiken als er weer een landentornooi aankomt. Ze zijn de voorbode van een wekenlange feestroes waarbij de ingrediënten van de Brusselse smeltkroes plots weer heel zichtbaar worden.

Le New Touquet in Sint-Gillis is in dat opzicht een vaste waarde. Vele edities lang al hangt uitbater Michele d’Auria zijn Italiaanse vlag uit. Niet zomaar een lap stof, maar een exemplaar dat vrijwel de hele gevel van zijn gebouw bedekt. De vlag is zo groot dat automobilisten die in de file staan, er al eens uitstappen om een foto te maken.

Dit jaar kregen de Italianen echter geen ticket voor Rusland vast. Een vlagloze voorgevel was geen optie voor Michele, die prompt een Belgisch exemplaar bestelde. “Logisch, ik ben tenslotte al 30 jaar in België.”

Michele bestelt de vlaggen bij een vriend die ze produceert. “Eigenlijk wou ik trouwens een groter exemplaar van 7,50 meter. Maar dat is geen standaardmaat en dan moest hij veel meer stof weggooien.”

Wie naar Le New Touquet trekt kan vindt er trouwens wel degelijk nog sporen uit Italië. "Ik maak de beste spaghetti van heel Sint-Gillis."

wk2.jpg

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Sporting Flagey, wk 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni