Gezien: zeil over Koning Boudewijn moet België-Azerbeidzjan redden

© BRUZZ
16/11/2023

Nadat de hevige regenval het veld van het Koning Boudewijnstadion woensdag onspeelbaar maakte, neemt Stad Brussel nu het zekere voor het onzekere. Een gigantisch zeil moet voorkomen dat de wedstrijd van de nationale ploeg zondag tegen Azerbeidzjan in het water valt.

"Het is een klein zwembad," verklaarde Pierre Clam, directeur van de sportdienst van de Brussel-Stad, woensdag over de grasmat in het Koning Boudewijnstadion. Na verschillende noodoplossingen te hebben geprobeerd, werd uiteindelijk met veel tegenzin beslist om de oefenwedstrijd tegen Servië te laten doorgaan in Leuven achter gesloten deuren.

Dat scenario wil Stad Brussel voor de nog veel belangrijkere EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan ten allen koste vermijden. "We overdekken daarom de grasmat met een zeil zodat er zondag zeker gespeeld kan worden in het stadion," aldus nog Clam. "Er mag geen druppel regen meer op het veld vallen."

Het wordt zondag een belangrijke partij voor de Rode Duivels. Bij winst zijn ze zo goed als zeker reekshoofd op het EK van volgend jaar in Duitsland, waardoor ze in de groepsfase andere sterke landen kunnen ontlopen. Bondscoach Domenico Tedesco waarschuwde na het duel tegen Servië reeds dat de Duivels hun best zullen moeten doen. "Azerbeidzjan heeft een goede coach en we hadden het op verplaatsing bij hen niet makkelijk. We gaan nu goed herstellen en ons dan weer voorbereiden op zondag."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni