Hind Ben Abdelkader bedankt definitief voor Belgian Cats

© Indiana Feaver
| Hind Ben Abdelkader.

Basketbalster Hind Ben Abdelkader zegt de nationale ploeg vaarwel. De 24-jarige Brusselse spelmaakster werd niet meer opgeroepen sinds de kwalificaties voor het EK 2017.

Zonder Ben Abdelkader haalden de Belgian Cats brons op het EK van twee jaar geleden in Praag. Een jaar later werden ze vierde op het WK in Tenerife. Dit jaar eindigde het EK in Belgrado met een vijfde plaats, waardoor de Belgen in februari mogen deelnemen aan het pre-olympisch toernooi.

"Ze hebben fantastische resultaten neergezet en ik zie geen reden waarom dat zou veranderen", zegt Ben Abdelkader. "Ik concentreer mij op mijn club in Hatay en op het begin van het seizoen. Ik ben nog altijd dat Brusselse meisje dat van het spel houdt, maar ik wil niet met de federatie werken en wil geen deel uitmaken van de nationale ploeg. Basketbal is voor mij altijd een passie geweest maar die voelde ik niet bij de nationale ploeg."

"Op mijn 24ste ben ik erkentelijk tegenover elke club die mij kansen heeft gegeven. Het was een eer op mijn 16de het nationale shirt te dragen en ik ben fier een Belgische met Marokkaanse roots te zijn. Maar sinds 2012 ligt mijn relatie met de bond moeilijk. Ik heb er geen vertrouwen meer in en wil er geen deel van uitmaken."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?