Huiszoekingen bij jeugdschool van voetbalclub Union

© Abdellah Achaoui via Facebook.
| De huiszoekingen vonden plaats in het kader van het onderzoek naar Abdellah Achaoui. Die zou als hoofd van de voetbalschool in het seizoen 2019-2020 gesjoemeld hebben met subsidies voor het opleidingscentrum.

Maandag en dinsdag hebben huiszoekingen plaatsgevonden in de lokalen van de vzw École Des Jeunes van voetbalclub Union Sint-Gillis. Dat heeft het parket van Brussel bevestigd. In deze fase van het onderzoek wil het wel geen verdere commentaar geven.

De Brusselse club, die komend seizoen promoveert naar het hoogste niveau in de Jupiler Pro League, liet in een persbericht weten dat de huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar de toekenning van een subsidies aan de vzw École Des Jeunes voor het seizoen 2019-2020.

De club zegt ter beschikking te staan van de onderzoekers en niet direct betrokken te zijn bij de lopende onderzoeken. De verdenkingen hebben betrekking op de vzw École Des Jeunes van Union Sint-Gillis, na berichtgeving in januari 2020 door het onderzoeksmagazine Médor.

Onderzoek draait rond spilfiguur Achaoui

De voetbalschool stond toen onder de leiding van Abdellah Achaoui, PS-schepen van Mobiliteit in Sint-Jans-Molenbeek, en ontving de eerste schijf van een subsidies van 200.000 euro toegekend door het Brussels Gewest.

Het artikel onthulde dat de toenmalige directeur geld van de schoolrekening had opgenomen, zonder enig bewijs te leveren, en dat hij systematisch toegangstickets voor wedstrijden, betaald door ouders van jonge spelers, achter hield. Achaoui diende eind januari van hetzelfde jaar zijn ontslag in als bestuurder van de voetbalschool.

Volgens de RTBF hebben speurders tijdens de huiszoekingen begin deze week documenten en computerapparatuur meegenomen. Ook het schoolpersoneel werd verhoord, net als Abdellah Achaoui. Hij zou beweerd hebben alle geldopnames van de rekening van de vzw te kunnen verantwoorden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?