Jason Denayer gaat voor Olympique Lyon voetballen

© Olympique Lyon
| Na zes onvruchtbare jaren bij Manchester City verkast de Jettenaar nu naar Olympique Lyon.

Manchester City en Olympique Lyon hebben dinsdag een akkoord bereikt over de transfer van Jason Denayer. De verdediger uit Jette trekt de deur in Manchester na zes jaar definitief dicht zonder ook maar één wedstrijd in het eerste elftal te hebben gespeeld.

Voor de 23-jarige Denayer komt een einde aan een moeilijke periode waarin hij vier keer uitgeleend door City. De verdediger streek in de zomer van 2012 neer in Manchester. Nadien landde hij achtereenvolgens bij Celtic (2014-2015), Galatasaray (2015-2016), Sunderland (2016-2017) en opnieuw Galatasaray (2017-2018).

Denayer debuteerde in maart 2015 ook als Rode Duivel. De verdediger ontpopte zich tot een vaste waarde in de selectie van Marc Wilmots en veroverde acht caps. Sinds het EK van 2016, waar Denayer in de verloren kwartfinale tegen Wales matig voor de dag kwam, werd hij door nieuwe bondscoach Roberto Martinez niet meer opgeroepen.

Champions League

De verdediger komt bij Olympique Lyon terecht bij de nummer drie van de Franse Ligue 1 van vorig seizoen. Lyon, dat 10 miljoen euro betaalde voor de Jettenaar, verzekerde zo zich van rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. 

Denayer begon met voetballen bij FC Ganshoren en speelde nadien voor de jeugd van RSC Anderlecht. De verdediger verliet Brussel in 2008 om zijn opleiding bij de gerespecteerde voetbalschool van Jean-Marc Guillou voort te zetten. Vier jaar later klopte Manchester City aan de deur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?