| Jason Denayer speelt dit seizoen voor het Franse Olympique Lyon. Eerder droeg hij al de kleuren van Galatasaray, Sunderland, Celtic Glasgow en Manchester City.

Bondscoach Roberto Martinez heeft Brusselaar Jason Denayer weer opgenomen in zijn selectie voor het tweede duel in de Nations League tegen Zwitserland, en de oefenderby tegen Nederland. Voor Denayer is het van 2016 geleden dat hij nog eens werd opgeroepen.

Jason Denayer (Lyon), Dennis Praet (Sampdoria), en Christian Kabasele (Watford) zijn bij hun clubs sterk op dreef en mogen zich weer Rode Duivel noemen. Hans Vanaken (Club Brugge), Timothy Castagne (Atalanta) en Leandro Trossard (RC Genk), in september voor het eerst opgeroepen, zijn ook opnieuw van de partij.

Die laatste liep donderdag met Genk nog een blessure op in de Europa League en geraakt mogelijk niet fit. "Leandro ondergaat vanmiddag een scan. Misschien kan hij ons niet vervoegen", zei Martinez over de Genkenaar.

Veel afwezigen door blessures

Martinez kan voor het tweeluik zoals verwacht niet rekenen op Kevin De Bruyne (Manchester City) en Adnan Januzaj (Real Sociedad), beiden nog niet inzetbaar met een knieblessure. Ook Tottenham-Belgen Jan Vertonghen (hamstrings) en Mousa Dembélé (dij) zijn niet volledig fit en ontbreken.

De Duivels, sinds vorige maand opnieuw nummer 1 op de FIFA-ranking, staan voor twee belangrijke duels. Eerst treffen Eden Hazard en co in Brussel op de tweede speeldag van de Nations League Zwitserland.

De Zwitsers gaven op speeldag 1 IJsland een fikse 6-0 pandoering, terwijl de Belgen ook in hun opener geen moeite hadden met de eilandbewoners (0-3). Als België wint, zet het al een stap richting groepswinst.

Nadien volgt dan, opnieuw in het Koning Boudewijnstadion, een oefeninterland tegen Nederland. Deze Derby der Lage Landen is uiteraard vriendschappelijk, maar geen van beide teams wil graag verliezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Jason Denayer , Rode Duivels , Roberto Martinez , Nations League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni