Jette investeert 1,5 miljoen in renovatie clubhuis RSD Jette

© BRUZZ
22/08/2023
Updated: 22/08/2023 17.51u

Het huidige gebouw van de voetbalclub RSD Jette wordt afgebroken om plaats te maken voor nieuwe infrastructuur met een nieuwe cafetaria en kleedkamers. Daarvoor trekt de gemeente een budget uit van 1,5 miljoen euro. Dat bevestigt schepen van sport Benoît Gosselin (Les Engagés) aan RTBF.

Op het terrein van het gemeentelijk stadion, gelegen aan de Tentoonstellingslaan 257, bevindt zich het clubhuis van RSD Jette. Het gebouwtje dateert van 1958. De gemeente gaat de faciliteiten van de club, die uitkomt in de vierde klasse van het Belgische voetbal, moderniseren.

In het nieuwe gebouw komen moderne kleedkamers, een cafetaria met een capaciteit van tweehonderd personen, een waslokaal, vergaderzalen en een fietsenstalling.

De tribune en het veld blijven ongewijzigd. De nieuwe infrastructuur zal 1,5 miljoen euro kosten, voornamelijk gefinancierd met een subsidie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor sportinfrastructuur. Als alles goed gaat, starten de werkzaamheden in 2025 en is de oplevering gepland voor de start van het nieuwe sportseizoen in september 2025.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni