Jonathan Sacoor genomineerd voor Rising Star in Europese atletiek

© PhotoNews
| Jonathan Sacoor op het WK-junioren in Tampere (archiefbeeld)

Brussels loper Jonathan Sacoor is vrijdag genomineerd in de categorie Rising Star op de Golden Track Awards van de Europese atletiek. Nafissatou Thiam is in Lausanne een van de drie kanshebsters om de prijs van Europees Atlete van het Jaar in de wacht te slepen.

De 24-jarige Thiam was al olympisch- en wereldkampioene op de zevenkamp en maakte dit jaar haar Grand Slam compleet door ook de Europese titel te pakken. Daarnaast won ze voor het tweede jaar op rij de prestigieuze Hypo-Meeting in Götzis.

Wereldkampioen en Europees goud

Brussels loper Jonathan Sacoor maakt kans op de titel van Rising Star. De 19-jarige loper moet wel afrekenen met zware concurrenten: de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis en de Noorse 1.500- en 5.000 meter-loper Jakob Ingebrigtsen. Het Scandinavische duo is ook genomineerd voor de titel van Europees Atleet van het Jaar.

Sacoor werd deze zomer in Tampere wereldkampioen bij de junioren op de 400 meter. Daarna won hij in augustus Europees goud met de Belgian Tornados (samen met de drie broers Borlée) op de 4x400 meter en schreef hij de 400 meter op zijn naam tijdens de Memorial Van Damme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?