Jonathan Sacoor WK Tampere

| Jonathan Sacoor, hier op het WK in Tampere

Jonathan Sacoor naar halve finales 400 meter

© Belga - BRUZZ
01/08/2021

Kevin Borlée en Jonathan Sacoor gaan door naar de halve finales op de 400 meter. Ze eindigden allebei in de top 3 in hun reeks en stoten zo rechtstreeks door naar de volgende ronde.

Voor de jonge Brusselaar Jonathan Sacoor is dit de eerste deelname aan de spelen. Hij moest het in zijn reeks opnemen tegen een aantal grote namen zoals ex-olympisch kampioen Kirani James. De reeks werd gewonnen door Isaac Makwala uit Botswana. Hij liep de 400 meter in 44.86. Kirani James werd tweede en Sacoor derde in 45.41.

Kevin Borlee liep zelfs nog sneller in zijn reeks. Hij eindigde de 400 meter in 45.36 en werd tweede. Ook hij is rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

(Lees verder onder de video)

Jonathan Sacoor op zijn eerste Spelen: 'Wil de Borlées een mooi afscheid bezorgen'

Hitte

Na de race, had Sacoor tijd nodig om te herstellen. De hitte in het Olympisch Stadion vergde veel van zijn lichaam. "Om te lopen zijn de omstandigheden goed, de benen zijn goed opgewarmd, maar ervoor en erna, is het verschrikkelijk. Het was niet makkelijk, maar het doel is bereikt. En de hitte geldt voor iedereen."


Sacoor heeft niet alles gegeven in zijn serie om zijn krachten te sparen. "Het was gecontroleerd, maar het was duidelijk geen joggen. De laatste 100 meter gingen heel snel, want ik moest in de top-drie eindigen, dus op het einde heb ik nog een poging gewaagd."


Sacoor heeft zeen ticket voor de halve finales op zak, maar hij is niet van plan het daar bij te laten. "Ik droom nog steeds van de finale. In elke race, is de top-drie mijn doel. Ik zit in de Olympische Spelen, ik ga nu niet zeggen dat ik daar tevreden mee ben."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni