30 mei 2018: Brussels schepen van sport Alain Courtois op een persconferentie met de Rode Duivels in de aanloop naar het WK voetbal in Rusland

| 30 mei 2018: Brussels schepen van sport Alain Courtois op een persconferentie met de Rode Duivels in de aanloop naar het WK voetbal in Rusland.

Keert Alain Courtois terug bij RSC Anderlecht?

TDN
© BRUZZ
05/04/2019

Marc Coucke zoekt naar manieren om voetbalclub RSC Anderlecht opnieuw te verankeren in Brussel. De flamboyante RSCA-preses zou daarvoor zijn heil zoeken bij Alain Courtois, die in de Brusselse politiek maar ook in de voetbalwereld al vele watertjes doorzwommen heeft.

De entente Bruxelloise. Sinds zijn komst in het Astridpark heeft Coucke er de mond vol van, maar behalve een oefenmatch tegen RWDM en een eigen daklozenploeg komt de Brusselse verankering niet van de grond. De RSCA-preses zou daarom een beroep willen doen op Alain Courtois (MR).

Operationeel manager?

De voormalige Brusselse politicus bewees in een aantal dossiers - zoals de uitbreiding van het oefencentrum in Neerpede - zijn nut. In zijn zoektocht naar een opvolger voor operationeel manager Jo Van Biesbroeck zou Coucke volgens verschillende kranten uitkomen bij Courtois. Manager Michael Verschueren was in beeld, maar die paste, om de leiding over het sportieve departement te behouden.

De 67-jarige Courtois volgde Michel Verschueren in 2002 op als algemeen manager van RSCA, maar dat huwelijk hield slechts tien maanden stand. Eerder verdiende de Schaarbekenaar zijn strepen als CEO van de voetbalbond en toernooidirecteur van Euro 2000. Courtois was een van de voortrekkers van het misluke Eurostadion, waarin ook paars-wit een dubieuze rol speelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Politiek , Marc Coucke , Alain Courtois , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni