| Memorialdirecteur Kim Gevaert en coach Bob Kersee op de persconferentie vrijdag.

Kim Gevaert na eerste editie als meetingdirecteur: 'Zenuwachtiger dan verwacht'

© Belga
03/09/2022

Kim Gevaert heeft er vrijdagavond haar eerste Memorial Van Damme als meetingdirecteur opzitten. Ze reageerde na afloop tevreden. "Het was een hele mooie avond," zei ze.

Op voorhand speelde de stress Gevaert wat parten. "Ik moet toegeven dat ik zenuwachtiger was dan ik verwacht had," zei ze na afloop. "Nu het achter de rug is, valt er een druk van mij af. Het is toch allemaal veel tegelijkertijd als je verantwoordelijk bent, maar de kop is eraf en hopelijk zal het vanaf nu elk jaar iets vlotter gaan. Maar eerst moet ik toch een paar weken bekomen."

Sportief was het een mooie editie. "Met twee nationale records en drie beste wereldjaarprestaties kan ik niet klagen," zei Gevaert. "Het was een hele mooie avond. Die 400 meter ligt mij na aan het hart omdat het Belgisch record tot vorig jaar van mij was en omdat ik Cynthia Bolingo supergraag heb. En er waren nog een paar mooie uitschieters, zoals de aanval op het wereldrecord hoogspringen bij de vrouwen die niemand verwacht had. We mogen heel tevreden zijn. Het publiek heeft ook erg enthousiast gereageerd, vooral voor de Belgische helden. Dat is leuk om vast te stellen."

Achter de schermen loopt niet altijd alles volgens plan, weet nu ook Gevaert. "Je komt altijd voor verrassingen te staan. Je moet inspelen op onverwachte gebeurtenissen en dat is niet altijd evident. Ik kreeg bijvoorbeeld pas op het allerlaatste moment te horen dat we geen goedkeuring kregen om een vuurwerk af te steken. Dat is weer even bijsturen, maar gelukkig hebben we hier een topteam met hele straffe mensen," besloot ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni