'Kompany overweegt derde passage Vanden Borre'

© PhotoNews
| Anthony Vanden Borre in december 2017.

Speler-manager Vincent Kompany denkt eraan boezemvriend Vanden Borre opnieuw naar Anderlecht te halen. Dat schrijven verschillende kranten. De eerste contacten zijn gelegd, maar voorzichtigheid blijft geboden. Indien de deal beklonken wordt zou de 31-jarige rechtsachter voor de derde keer in zijn carrière de eer van paars-wit verdedigen.

De loopbaan van de ex-rode duivel staat op een laag vuurtje sinds 2017. Toen voetbalde hij nog voor het Congolese TP Mazembe. Dat verhaal liep echter snel af. In april 2018 wou de verdediger nog aansluiten bij Cercle Brugge, maar daar doorstond hij de testfase niet. Overgewicht zou de voornaamste reden geweest zijn om hem te weigeren, meldt Het Laatste Nieuws. Desondanks zou oud-ploegmaat Vincent Kompany in hem de ideale rechtsachter om Anderlecht opnieuw naar niveau te tillen, meldt ook La Capitale.

Indien Kompany er in slaagt om Coucke naar zijn hand te zetten, wordt dit wellicht de laatste ploeg waar Vanden Borre professioneel voor zal voetballen. Het blijft wel de vraag of het bestuur te overtuigen valt van de keuze van Kompany. Vanden Borre stond in het verleden bekend als 'enfant terrible', getalenteerd maar moeilijk handelbaar. Na zijn passage in Congo is hij ook sportief op de dool.

Sindsdien heeft hij zich volledig op de Belgium Football Academy Dubai geworpen, een project waar de profvoetballer toekomst in ziet. Dit belet niet dat Vanden Borre zich graag een laatste keer zou bewijzen in het Lotto Park. Via Instagram probeert hij duidelijk te maken dat hij opnieuw fit wil worden, conditie blijkt opnieuw een prioriteit te zijn geworden.

De eerste contacten met paars-wit zijn dus gelegd, maar het blijft rustig afwachten. Van druk op de ketel is echter geen sprake, aangezien de verdediger transfervrij is.

Maart 2017: Anthony Vanden Borre op Brussels Airport, op weg naar Lubumbashi, waar hij heel even speelde voor TP Mazembe
© PhotoNews
| Maart 2017: Anthony Vanden Borre op Brussels Airport, toen op weg naar Lubumbashi, waar hij heel even speelde voor TP Mazembe. Sindsdien is hij sportief op de dool.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?